6 november 200400:00

Winst en verlies Flyers

Heerenveen Flyers beleefde een dubbel weekeinde tegen Belgische clubs in de Coupe der Lage Landen. Dit resulteerde in een verrassende nederlaag tegen Heist en een ruime zege op Deurne.

Marek Hornak was de grote man voor Heist in de ontmoeting met Heerenveen op vrijdagavond. De Tsjech geldt als een van de betere spelers in de Belgische competitie en liet dit zien tegen de formatie van Davy Hyrsky. Drie keer trof hij zelf doel en bij de andere twee treffers van Heist in de 5-3 zege verzorgde hij de eerste assist.

Heerenveen kreeg eigenlijk nooit echt greep op Heist, dat via Stefan Krovina al na veertien seconden op voorsprong kwam. Jamie Visser verzorgde halverwege de periode de gelijkmaker. Verdediger Robert Stark bracht Heerenveen vijf minuten voor het einde van de tweede doorgang op voorsprong, maar Ivan Cerny schoot twee minuten later de gelijkmaker binnen.

Daarna was het tijd voor de Mark Hornak show. Op de delayed penalty maakte hij na veertien seconden in de derde periode de 3-2, maakte er acht minuten voor tijd de persoonlijk 4-2 van. Tyler Palmiscno bracht vijf minuten voor tijd de spanning nog even terug, maar acht seconden voor tijd stelde Hornak de zege voor Heist definitief veilig.

Een dag later had Heerenveen een stuk minder moeite met Deurne. Oleg Timchenko greep de gelegenheid aan om aan zijn statistieken te werken. Met vier goals en twee assists zorgde hij voor een geheugensteuntje voor Nederlandse ijshockeyliefhebbers dat hij ook nog actief is in de Nederalndse competitie. Heerenveen won de wedstrijd voor nog geen vijfhonderd toeschouwers met 11-1.

De overige goals kwamen op naam van Tyler Palmiscno (2), , Bert van de Braak, Hans Kroon, James Easter en Robert Starke.