Trappers vs peiting feest

19 september 201617:09

Door Remco

Winst en verlies voor Trappers

Tilburg Trappers rondde de oefencampagne af met een thuisoverwinning op Herner en een nederlaag in en tegen Duisburg FĂźchse. Komende vrijdag begint de Oberliga voor de titelverdediger.

Zaterdag speelde Tilburg thuis tegen Herner. Deze ploeg is vrijdag ook de eerste tegenstander in de Oberliga. Trappers kwam op achterstand in eigen huis, maar Bobby Chaumount trok de stand nog in de eerste periode gelijk. In de tweede periode nam Tilburg afstand van Herner. Mitch Bruijsten en Ryan Collier (shorthanded) zorgden voor een 3-1 voorsprong. Tilburg liep in het laatste bedrijf via wederom Chaumont en Danny Stempher verder uit naar de 5-1 eindstand.

Een dag later ging Tilburg op bezoek bij Duisburg. Beide ploegen zorgden afgelopen seizoen voor het nodige vuurwerk in de onderlinge duels. In deze vriendschappelijke ontmoeting was Duisburg veel te sterk. Duisburg liep al in de eerste helft van de wedstrijd uit naar 4-0. Mickey Bastings redde daarna nog de eer voor Tilburg door de eindstand op 4-1 te brengen.

De eerste competitiewedstrijd tegen Herner begint vrijdag om 20.00 uur in Stappegoor.

Ook de ploegen uit de BeNeLiga speelden de nodige oefenwedstrijden.

Heerenveen en Amsterdam speelden tweemaal tegen elkaar. In Leeuwarden was Heerenveen eerst met 3-2 te sterk. Mede door een sterk optreden van goalie Danny van Rijswijk, maakte Amsterdam het Flyers moeilijk. Amsterdam pakte in de derde periode een 1-2 voorsprong , toch bracht Ronald Wurm met twee treffers alsnog de winst voor Flyers. De ‘return’ eindigde in een 0-4 zege voor Flyers na goals van Kenny Welles, Aldo van Aalderen, Pippo Limnell en Brent Janssen. Goalie Jorrit Vos haalde de shutout binnen.

Overige wedstrijden:

Herentals – Leuven 3-2 (gespeeld in Heist)

Zoetermeer – Groningen 9-3

Hijs Den Haag – Nijmegen 4-2 (gespeeld in Dordrecht)

Tornado Luxemburg – Luik 0-8

Eindhoven – Luik 5-2

Den Bosch – Tilburg 1-6

Ratingen – Den Bosch 6-2

Eaters – Antwerp 4-6

Herentals – Tilburg Toekomstteam 6-3