13 december 200500:00

Door Remco

Winterstop in Eerste Divisie

Afgelopen weekend vond voorlopig de laatste speelronde plaats in de Eerste Divisie. Dordrecht verraste door vrijdag in en tegen Tilburg te winnen. Een dag later moest Dordrecht wel hun meerdere erkennen tegen Zoetermeer. Verder wonnen Groningen en Utrecht ruim van de laagvliegers Geleen en Eindhoven.

Tilburg Ă‚ Dordrecht 3-5 ( 2-1, 1-2, 0-2)

Vorige week waren er al de nodige voortekenen van een opmars in Dordrecht. Deze speelronde bevestigde de Lions de stijgende lijn. Vrijdagavond werd er met 3-5 gewonnen van Tilburg, de revelatie van het huidige seizoen. Dordt nam hiermee revanche voor de nederlaag van vorige week, toen Tilburg na penaltyshots de overwinning pakte in Dordrecht.

Ditmaal waren de rollen omgedraaid. Het eerste deel van de wedstrijd was nochtans voor Tilburg. Jeroen van den Broek zette de thuisploeg na zeven minuten op een 1-0 voorsprong. Al gauw scoorde Jeroen Beulink de gelijkmaker, maar vlak voor het einde van de eerste periode scoorde Ivy van den Heuvel de 2-1 voor Tilburg. Deze voorsprong werd in het begin van de tweede periode verder vergroot door Angelo van Hulten.

Hierna was het echter gedaan met de Tilburgers. De jonge ploeg van Dordrecht nam het heft in handen en dankzij goals van Robin Hageman en Jorne Kloots stond er een gelijke stand op het scorebord na twee periodes. Diezelfde Kloots was met zijn tweede goal van de avond verantwoordelijk voor de voorsprong in het begin van de derde periode. Dordrecht gaf de voorsprong niet meer uit handen en bouwde deze zelfs uit naar 3-5 dankzij clubtopscorer Jeroen Beulink.

Dordrecht Ă‚ Zoetermeer 3-7 ( 1-2, 1-2, 1-3)

Een dag later moest Dordrecht alweer aan de bak en ditmaal thuis tegen regerend landskampioen Zoetermeer. Dordrecht miste twee belangrijke jonge krachten. Goalie Thijs van Oosterhout en aanvaller Sirio Barone ontbraken wegens interlandverplichtingen. Beide maken deel uit van de nationale selectie onder 20 jaar die deze week in Roemenie aantreedt.

Nota bene een oud-speler van Dordrecht was de grote held bij Zoetermeer. Robert van Yperen had met drie goals en twee assists een groot aandeel in de zege van de Panters. Een zeer welkome zege na de moeilijke periode waarin Zoetermeer zich bevond. Dordrecht kon tot tweemaal toe nog een voorsprong wegwerken, maar in de tweede periode nam Zoetermeer definitief afstand. Craig DeBoice scoorde zijn eerste goal in dienst van de Panters.

Groningen Ă‚ Geleen 15-1 ( 6-0, 8-0, 1-1)

Vorige week tegen Eindhoven kon Groningen zich niet motiveren. De coaches Henk Gobel en Martin de Wilde hebben er blijkbaar voor gezorgd dat tegen Geleen wel een gemotiveerd team op het ijs stond. Topscorers aan de kant van Groningen werden Brandon Doria met vier goals en twee assists en Matt Tremblay met twee goals en vier assists.

Verder wist de jonge Kevin Kuiper ook tweemaal het net te vinden. De enige treffer van Geleen viel laat in de derde periode en kwam op naam van Bob Nijsten.
Met deze eclatante zege heeft Groningen de eerste helft van de competitie als koploper beëindigd. Opvallend was nog de tweede game misconduct voor Allan Wong. De Canadees heeft inmiddels na drie wedstrijden al twee misconducts en zestig strafminuten op zijn naam staan. Heeft Tie Domi hiermee een waardige concurrent gevonden?

Eindhoven Ă‚ Utrecht 3-10 ( 1-4, 2-5, 0-1)

Ook deze wedstrijd stond niet bepaald bol van de spanning. Eigenlijk was de match al beslist na de eerste periode. Utrecht had via Robert van Laarhoven, Clinton Voorn, Jamie Molendyk en Valentijn Faber al viermaal gescoord. Alleen Carlo van de Vorstenbosch kon iets terugdoen voor de IJsbrekers. Diezelfde van de Vorstenbosch scoorde direct in de tweede periode ook de 2-4. Het mocht niet baten want al snel liep de speler van Eindhoven tegen een karrenvracht van straffen aan. Van de Vorstenbosch kreeg twee game misconducts van scheidsrechter Schreuders en nog eens een vijf minuten straf wegens abuse of officials. Dat is toch weer eens wat anders dan roughing of tripping.

Tijdens die vijf minuten durende powerplay scoorde de Dragons maar liefst drie maal waaronder de derde goal die avond van Jamie Molendyk.

In de derde periode was er nog een klein persoonlijk feestje te vieren. Maarten Kade scoorde met zijn eerste seizoenstreffer de laatste goal van de wedstrijd.