22 april 200500:00

Door Joep Meijsen

Witte rook bij Emperors

Nijmegen Emperors krijgt het zo begeerde eerdere speeltijdstip. Wedstrijden in Nijmegen beginnen het komende seizoen in principe op vrijdagavond om kwart over acht. Daarmee is een belangrijk obstakel voor de voortgang van het topijshockey in Nijmegen uit de weg geruimd.

Dat is de uitkomst van een gesprek tussen het bestuur van de Emperors, de directie van het Triavium en de gemeente Nijmegen. De ijshockeyclub had om bemiddeling gevraagd. De club sloot het seizoen vorig jaar af met een verlies, vooral door het late aanvangstijdstip, het feit dat het ijsstadion de opbrengsten van de boardingreclame en horeca incasseerde.

Een gemeentelijke jurist gaat zich de komende periode buigen over de rechten op de boardingreclame. Het bestuur van de stichting van Nijmegen Tigers bezat deze rechten. Na het faillissement van de Tigers vielen de rechten op de boarding terug naar het Triavium. Deze zijn van groot belang nu mogelijk het ijshockey regelmatig bij Studio Sport te zien zal zijn.

Nijmegen wijkt voor de thuiswedstrijden een keer of vijf uit naar de zondagmiddag. Daarbij wordt goed gekeken naar het wedstrijdschema van eredivisie voetbalclub NEC. De Nijmeegse ijshockeyclub ontvangt ook een voorstel van het Triavium rond de horeca-opbrengsten.