Oranje Japan WK Hermens duel 2017

24 april 201716:45

WK Belfast: Nederland - Litouwen 0-8

Nederland ontmoet in het tweede duel op het WK in Belfast Litouwen. De tegenstander begon het toernooi met een 3-0 overwinning op Estland, terwijl Oranje met 6-1 verloor van Japan. De IIHF verzorgt de livestream van de wedstrijd.

Nederland kreeg...

in de derde periode nog twee treffers tegen, maar slaagde er in ieder geval in een nederlaag met dubbele cijfers te voorkomen tegen Litouwen. Doelman Fabian Schotel stopte daarbij een penaltyshot. Ook bleef Nederland perfect in de penaltykill in dit toernooi. Al met al echter een duel om snel te vergeten. Toch straks een uitgebreid wedstrijdverslag met reacties. Morgen een rustdag.

In de tweede periode..

toonde Nederland in de openingsfase nog wel interessante aanvallende momenten, maar legde Litouwen de kwetsbaarheid van Oranje achterin genadeloos bloot met vier goals, waardoor de tussenstand nu 0-6 in het voordeel van de Baltische ploeg is. De combinaties van Litouwen waren bijzonder doeltreffend. Na de vijfde treffer werd doelman Sjoerd Idzenga vervangen door Fabian Schotel.

Nederland staat...

na de eerste periode van de wedstrijd tegen Litouwen wat onnodig met 2-0 achter. Oranje kreeg de eerste goede kans van de wedstrijd toen een prima schot van Steve Mason de paal raakte. Niet veel later was het Litouwen dat voor de eerste keer toesloeg. Een schot vanaf de blauwe lijn werd mogelijk voor het doel door een Nederlandse schaats van richting veranderd en klopte starter Sjoerd Idzenga. Nederland toonde tijdens de eerste twintig minuten van de wedstrijd de nodige offensieve intenties, maar werd daarvoor niet beloond. Het dichtstbij een treffer was Ronald Wurm die na een goede combinatie vrij voor de keeper werd gezet. De inzet van de aanvaller van Heerenveen werd echter gestopt. Met nog enkele minuten te spelen sloeg Litouwen voor de tweede keer toe. Deze keer vloog het schot vanaf de blauwe lijn binnen in de bovenhoek.