15 oktober 200400:00

Door Joep Meijsen

Wolves - Eaters op schema

De wedstrijd tussen Den Haag Wolves en Eaters Geleen gaat vanavond vooralsnog gewoon door. 'De directie van De Uithof heeft onze wedstrijdsecretaris verzekerd dat de goedkeuring van de baan vanmiddag slechts een kwestie is van een handtekening.'

Dat zegt Den Haag-voorzitter Louis Verreijen in antwoord op vragen van IJshockey.com. Via de Nederlandse IJshockeybond wordt de organisatie in Geleen op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rond de De Uithof.

Afgelopen week kon de wedstrijd tussen Den Haag en Amsterdam geen doorgang vinden omdat de na brand opnieuw opgebouwde ijshal van De Uithof door brandweer en gemeente werd verzegeld vanwege het ontbreken van enkele vergunningen.

Volgens Verreijen is de brandweer donderdag opnieuw op bezoek geweest. Zij hebben de aanpassingen aan de ijshal bekeken en positief beoordeeld. Vandaar dat de goedkeuring louter een kwestie van het zetten van handtekeningen zou zijn. Dit gebeurt vanmiddag om drie uur.

Verreijen beseft dat Den Haag een belangrijke verantwoordelijkheid heeft jegens Geleen. 'Het is een hele afstand voor selectie en supporters. In eerste instantie wilden we de wedstrijd dan ook afgelasten, maar de mededeling van de directie van De Uithof heeft ons ervan overtuigd hiervan af te zien.'

Den Haag heeft bij het ijsstadion een schadeclaim ingediend rondom de afgelasting vorige week. 'Het was heel vervelend voor onze organisatie. We hebben veel kosten, maar daar staan geen inkomsten tegenover', aldus Verreijen.