27 mei 200500:00

Door Joep Meijsen

Wolves kiest importgoalie

Den Haag Wolves heeft een derde import aangetrokken. Na Pavlo Shtefan en Patrick Finnegan is Brock McGillis de derde nieuwkomer bij de Haagse eredivisionist. Het gaat om een doelman met ervaring op het hoogste jeugdniveau in Canada.

t aantrekken van McGillis betekent waarschijnlijk dat of Peter Seton of Victor Boutrs-Girgis het veld moet ruimen in Den Haag. Deze twee goalies vormden afgelopen seizoen het duo dat het doel verdedigde in Den Haag.

McGillis was enkele jaren lang actief als reservegoalie in de Ontario Hockey League. Bij de Windsor Spitfires was hij de 'under study' van Cory Campbell, die inmiddels al prof in de United Hockey League speelt. Een jaar later was hij de Sault St. Mary Greyhounds de backup van Ray Emery, die al wedstrijden voor de Ottawa Senators in de NHL heeft gespeeld.

McGillis speelde zelf twee wedstrijden in de United Hockey League voor de Kalamazoo Wings. Wat de doelman afgelopen seizoen gedaan heeft, is niet bekend. Volgens Den Haag stond hij echter in 2001 wel op een lijst met de top 40 van beste doelmannen in junior hockey volgens de scouts van de NHL. Dit heeft echter niet geleid tot een draft. Naast zijn rol als back-up in de OHL kwam hij ook uit op lager juniorenniveau, onder meer voor Trenton. Dit team speelt op ongeveer hetzelfde niveau als de ploeg van de nieuwe Geleense aanwinst Rob Sich.

Brock McGillis werd op 1 oktober 1983 geboren in Sudbury in Ontario. Zijn jongere broer Cory speelt op dit moment als left winger voor de Windsor Spitfires in de Ontario Hockey League.