16 oktober 200400:00

Wolves pakt eerste punten

Debutant Den Haag Wolves heeft in de eerste thuiswedstrijd de eerste punten te pakken. Voor 125 toeschouwers werd Eaters Geleen met 6-5 geklopt. Dit betekent dat de Limburgse formatie nog de enige puntloze ploeg is in de Bekercompetitie.

Jozef Malicek en Tristan Senior hadden beide twee treffers in de overwinning van de Wolves. Den Haag moest nadat het halverwege de wedstrijd op 5-1 was gekomen nog wel een comeback van Geleen afslaan, maar dit gebeurde afdoende om de eerste punten veilig te stellen.

Bij Geleen kreeg Christan van Sloun de voorkeur in het doel. Bjorn Steijlen is pas net weer intensief in training, waardoor de jeugdige doelman uit de eigen kweek wederom de starter was. Na vijf minuten moest hij voor het eerst vissen. Tristan Senior zorgde voor de assist en Jozef Malicek tekende voor de finishing touch. Voor Malicek was het zijn eerste treffer in de Nederlandse competitie.

Scheidsrechter Robbe, in zijn eerste Eredivisie-wedstrijd, stuurde in de achtste minuut de nieuwe aanwinst van Geleen, Stanislav Vernikov, naar de strafbank. Dit leidde tot de goal van Tristan Senior op aangeven van Tim Willis. Voor de Canadees Senior was dit tevens de eerste treffer voor de Wolves. Voor het einde van de periode gaf Brad Smulders Eaters nog hoop door een assist van Kyle Schutte te converteren.

Den Haag greep echter in de tweede periode Ă©cht het initiatief. Binnen negen minuten stond Wolves met 5-1 voor en leek de wedstrijd beslist. Eerst was het de beurt aan Joy Turpijn om zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau in Nederalnd te scoren, daarna kreeg de in Nederland woonachtige, maar voor Den Haag spelende Frederik Edlund een straf van twee minuten. Tijdens deze powerplay scoorde Jozef Malicek shorthanded. Dit leidde tot een wissel in het doel bij Geleen, waar Bjorn Steijlen zijn eerste speelminuten van het seizoen kreeg. Hij kon echter niet verhinderen dat op aangeven van Dennis Jonker Tristan Senior er 5-1 van maakte.

Richard Kazda deed drie minuten voor het einde van de periode nog iets terug namens Geleen op aangeven van Petr Jezek. Diezelfde Jezek bracht de spanning in de wedstrijd terug door in de openingsminuut van de slotperiode de derde Geleense treffer binnen te schieten. Toen Brad Smulders er tien minuten voor tijd 5-4 van maakte zal het angstzweet zijn uitgebroken in de Haagse bank. Het Geleense offensief werd echter onderbroken door een forse straf tegen Kyle Schutte, die twee minuten kreeg voor elbowing, gevolgd door een misconduct. Tijdens de hierop volgende powerplay schoot Francis Collin zijn eerste treffer voor Den Haag binnen en daarmee ook de winnende goal. Dat Eaters shorthanded via Marek Babic vier seconden voor tijd nog op 6-5 kwam, was louter goed voor de statistieken.

Daarmee neemt de druk op Geleen verder toe. De ploeg verloor de vierde wedstrijd op rij en kan plaatsing voor het bekerweekeinde al bijna vergeten. De ploeg ontvangt zondag Amsterdam. Winst is dan hard nodig om in de terugronde over een maand nog een kans te maken. Den Haag gaat zaterdagavond in de winning mood naar Heerenveen.