3 februari 200600:00

Door Joep Meijsen

Wolves stunt tegen Eaters

Den Haag Wolves stuntte vrijdagavond in eigen huis tegen Eaters Geleen. De ploeg uit de Hofstad klopte de nummer twee van de competitie met 7-3. Nijmegen klopte play-off-rivaal Tilburg met 6-2, terwijl Heerenveen koploper Amsterdam over de knie legde.

Het was voor Den Haag al lang geleden dat de volle mep werd binnengehaald, maar tegen Geleen verraste de ploeg de eigen supporters positief. Tristan Senior scoorde drie keer, terwijl ook Page, Salomonson en Heerema het net wisten te vinden. Geleen, dat doelman Stanton tijdens de wedstrijd inruilde voor Van Sloun, wist alleen via Euverman (2) en Held te scoren. Steve Kruize was de captain van Geleen tijdens de wedstrijd door de afwezigheid van Lambert Keulen. Campbell debuteerde bij de Limburgers.

Bij Nijmegen kende de nieuwe Zweed Mathias Karlsson een winnende start. Voor Nijmegen trof Erik Landman twee keer doel, terwijl TJ Caig een goal en drie assists op zijn naam bracht. Bij Nijmegen een onverwachte rentree van Nick de Jong en goals van Erik Tummers, zijn tweede pas in twee seizoenen Nijmegen en Erik Hoogvliets. De Tilburgse goals kwamen op naam van Dave Iannazzo en Jeff Trembecky.

Bij Heerenveen was Tyler Palmiscno de grote man in de 6-3 zege in het hol van de leeuw. De Canadees scoorde drie keer. De overge goals waren voor Don Nichols en Anton Butochnov. De twee treffers van Jan Jaap Natte waren tevergeefs, terwijl ook Marcel Kars het net wist te vinden voor de hoofdstedelijke koploper.