30 november 200600:00

Door Joep Meijsen

Wolves trekt Lundgren aan

Den Haag Wolves heeft de Zweedse doelman Emil Lundgren aangetrokken. De goalie is afkomstig van Tilburg Trappers, waar hij op een zijspoor was beland.

Dat meldt Den Haag Wolves in een persbericht. Den Haag beschikte met Peter Seton en Martijn Machielse al over twee doelmannen.Met de komst van Lundgren neemt Wolves afscheid van doelman Peter Seton, die tot nu toe dit seizoen de meeste wedstrijden keepte in Den Haag. Machielse blijft de tweede doelman voor Wolves.

De ploeg van coach Alexander Jacobs kende een goede competitiestart, maar is inmiddels zo goed als uitgeschakeld voor een plaats in de halve finales van de beker. De positie van goalie werd door verschillende experts als een probleem gezien voor Wolves, dat als enige club zonder import-goalie aan het seizoen begon.

Emil Lundgren werd aan het begin van dit seizoen aangetrokken door Tilburg Trappers, maar wist daar de technische staf en de supporters niet te overtuigen. Trappers trok in de tussentijd Phil Groeneveld en later Nick Boucher aan om samen met Martin Trommelen een goalie-duo te gaan vormen. Lundgren kon speelminuten krijgen bij het tweede team van Trappers tot hij een nieuwe club had gevonden.

Voor de 28-jarige Emil Lundgren was Tilburg zijn eerste buitenlandse avontuur. De doelman speelde de afgelopen jaren vooral op het tweede en derde niveau in Zweden. Vorig jaar kwam Lundgren uit voor AIK in de Allsvenskan en Arlanda in de Zweedse Eerste Divisie, het derde niveau in het Scandinavische land.

In totaal speelde Lundgren voor vier verschillende clubs sinds zijn debuut op seniorenniveau in het seizoen 1993/94. Pas twee jaar later kreeg hij overigens regelmatig daadwerkelijk speeltijd bij Uppsala AIS.

Op 1 december sluit de transfermarkt in Nederland. Vanaf dan mogen de clubs hooguit nog een buitenlander inruilen voor een andere import. Voor Lundgren hoeft Wolves geen internationale transfer te betalen.