19 oktober 200600:00

Wolves vreten Panters op

Den Haag boekte dinsdagavond een ruime 13-0 zege op de lokale concurrent Zoetermeer Panters. Alan van Bentem, Chase Gallacher en Lou Di Masi troffen ieder drie keer doel voor de Wolves.

Honderdvijftig toeschouwers hadden de moeite gedaan om op dinsdagavond naar De Uithof te komen voor de wedstrijd in Poule A van de Challenge Cup. Een ontmoeting die onder leiding stond van scheidsrechter Debby Hengst, die in totaal zestig strafminuten uitdeelde.

Veel spanning zat er niet in de ontmoeting. Wolves trof vier keer doel in de eerste zes minuten en besliste de rasechte derby daarmee in kort bestek. In de derde minuut opende Lou DiMasi de score en voordat het publiek kans kreeg om een paar keer met de ogen te knipperen hadden ook Chase Gallacher, James Easter en nogmaals Lou DiMasi de puck achter Paul Rijsdam gedeponeerd.

Dit offensief kreeg een vervolg in de eerste zes minuten van de tweede periode, toen Wolves wederom vier keer scoorde. Armstrong, Natte, Di Masi en Van Bentem waren de doelpuntenmakers. De wedstrijd werd in de derde doorgang afgerond met nog vijf goals. Gallacher (2), Van Bentem (2) en Joy Turpijn konden de handen juichend de lucht in steken.

Door de winst pakt Den Haag de leiding in de Challenge Cup Groep A. Voor de Hagenezen was het de vierde zege in vier wedstrijden. Daarmee zijn Den Haag en Tilburg nog de enige clubs zonder puntverlies in de Challenge Cup.