19 november 200600:00

Wolves walst over Nijmegen

Den Haag Wolves maakte zondagmiddag Zweeds gehakt van Nijmegen. John Gurskis had twee goals en twee assists namens Den Haag in de 3-6 zege. Wolves besliste de wedstrijd binnen tien minuten in de tweede periode.

De ontmoeting betekende de triomfantelijke terugkeer van coach Alexander Jacobs in het stadion van de club die hem vorig seizoen op de keien zette. Zijn ploeg speelde agressiever, attenter en doeltreffender dan de Nijmeegse tegenstrevers. Den Haag toonde vooral meer wil tot winnen en profiteerde optimaal van de mogelijkheden die de ploeg kreeg tijdens de powerplay.

Na een eerste periode met weinig hoogtepunten, kwam de wedstrijd al vroeg in de tweede periode tot leven. Wesley Hendriks liep tegen het einde van de eerste periode tegen een straf wegens charging op. De overtalsituatie liep over in de tweede periode, waar Anders Dahlin een rebound op een schot van Tobias Jensen achter Peter Seton schoot voor de openingstreffer in de wedstrijd.

Dat was ook meteen het hoogtepunt van de wedstrijd voor Nijmegen. Twee straffen in korte tijd werden de formatie uit de Keizerstad fataal. Eerst kreeg Nick de Jong twee minuten wegens interference, gevolgd door een straf van twee minuten tegen doelman Niemela voor het buiten het speelveld schieten van de puck. Den Haag had slechts elf seconden nodig om te profiteren van de situatie met twee man meer op het ijs. TJ Heighton schoof de gelijkmaker binnen.

In het vervolg van de powerplay schoot John Gurskis de Hagenezen op voorsprong. De verwarring in Nijmegen is daarna helemaal compleet als Tony Demelinne de derde treffer binnenschiet. Een omstreden treffer omdat scheidsrechter Beks de wedstrijd leek te hebben stilgelegd voordat de puck door de benen van de Nijmeegse doelman over de doellijn kroop.

Luttele minuten later beging John Versteeg een kritische fout door onnodig de puck boven de boarding te plaatsen, zodat hij twee minuten mocht brommen wegens delaying the game. Matt Armstrong profiteert optimaal met een hard en strak schot, waarna John Gurskis een minuut later het Haagse feest compleet maakt. De voorsprong is 1-5 en Nijmegen is knock-out.

Dit is het teken voor doelman Niemela om zijn doel te verlaten en plaats te maken voor Marcel den Hartog, die met enkele goede reddingen verdere schade voorkomt. De wedstrijd was op dat moment echter al beslist. Bob Teunissen doet vroeg in de derde periode nog iets terug namens Nijmegen op de powerplay, maar Jan-Jaap Natte herstelt de marge vrijwel direct. Een treffer van Tobias Jensen tien minuten voor tijd bepaalt de eindstand op 3-6.