17 november 200500:00

Door Joep Meijsen

Wolves wijzigt de selectie

Den Haag Wolves neemt afscheid van aanvaller Tyler Middlebrook en verdediger Dennis Jonker. Ook hebben twee spelers een try-out gedaan bij Den Haag, waaronder Kristoff van den Broeck.

Dat heeft de organisatie in Den Haag bekendgemaakt. Tyler Middlebrook is inmiddels teruggekeerd naar Canada. Hij voldeed niet aan de verwachtingen die Den Haag van hem als topscorer in de Canadese universiteitscompetitie had. In tien wedstrijden kwam hij tot vijf goals en vijf assists, waarmee hij op dit moment de nummer vijf is in de topscorerslijst van Den Haag.

Geboren Nijmegenaar Dennis Jonker was bezig aan zijn tweede seizoen bij Den Haag. Vorig jaar kwam hij in 35 wedstrijden tot 1 goal en drie assists. Dit afscheid is volgens de Wolves in samenspraak tot stand gekomen. School en reisafstand werden steeds bezwaarlijker voor de lange verdediger. De defensie van Wolves is onlangs versterkt met Mark Persick.

De voormalige Belgische international en oud-Wolves-coach Kristoff van den Broeck was twee weken op proef bij Den Haag. Na een oefenwedstrijd in Utrecht heeft Van den Broeck echter laten weten vanwege persoonlijke redenen af te zien van een contract met Den Haag. Zijn aanstaande vaderschap, zijn eigen bedrijf en zijn docentschap op een sportopleiding in Delft maken hier onderdeel van uit.

De Amerikaanse forward Matt Schulz kon de technische staf onvoldoende overtuigen en krijgt geen overeenkomst aangeboden. Volgens coach Robb Serviss zou het zonde zijn om verder te gaan met een speler die niet met kop en schouders boven de Nederlandse forwards uitsteekt. Naar verwachting komt Wolves op korte termijn met meer spelersnieuws.

De club heeft onlangs ook het initiatief genomen voor de oprichting van een eigen supportersvereniging. Onder de naam SV Haagsche Wolven is deze sinds gisteren actief.