26 november 200500:00

Door Joep Meijsen

Wolves wint in slotseconde

Tristan Senior scoorde voor Den Haag Wolves exact Ă©Ă©n seconde voor tijd de winnende treffer in de wedstrijd tegen Nijmegen Emperors. Daarmee pakt Wolves de eerste punten in de bekercompetitie. De ontmoeting tussen Amsterdam en Tilburg werd afgelast vanwege het noodweer.

De afgelaste wedstrijd zal waarschijnlijk op korte termijn moeten worden ingehaald, als deze nog van belang is voor de eindstand in de Bekercompetitie. Daarin doet Wolves nu ineens ook weer enigszins mee. De ploeg van Robb Serviss had na een redelijk succesvolle Coupe der Lage Landen nog geen punt gehaald in de beker. Afgelopen week werd de selectie wat opgeschud en dat lijkt resultaat te hebben.

Jesse Heerema en Huub Verdonschot wisselden doelpunten uit om het evenwicht na de eerste periode in stand te houden. Via Wesley Hendriks kwam Nijmegen op voorsprong, maar Marijn den Dulk wist Den Haag weer langszij te brengen. Met nog minder dan een minuut te spelen in de tweede periode bracht Jimmy Raats de Hagenezen voor de tweede keer op voorsprong.

De Nijmeegse topscorer TJ Caig bracht Emperors weer op gelijke hoogte, waarna de ontmoeting richting overtime leek te gaan. Tristan Senior dacht hier anders over en scoorde met nog maar een seconde op de klok de game-winner.