Kemphanen wurm skate 1112

1 december 201117:12

Door Joep Meijsen

Wurm wisselt naar Capitals

International Ronald Wurm wisselt van Eindhoven Kemphanen naar Amsterdam Capitals. De forward zegt in Eindhoven niet meer met plezier te hebben gespeeld en te verwachten dit plezier in Amsterdam wel te vinden.

Dat meldt Amsterdam in een persbericht. Wurm was bezig aan zijn tweede seizoen in Eindhoven en had vijf goals en twaalf assists in veertien wedstrijden. Afgelopen dinsdag ontbrak hij al in de opstelling van Eindhoven bij de halve finalewedstrijd in Den Haag. Voor de forward, die in het verleden in de jeugd van Slavia Praag speelde, is Amsterdam zijn vierde club in twee jaar. Afgelopen jaar was hij actief voor Den Haag, Zoetermeer en Eindhoven.

Tijdens de afgelopen twee wereldkampioenschappen was Wurm een vaste keuze in Oranje. Het WK in Hongarije van afgelopen jaar was voor hem met drie goals in vier wedstrijden een toptoernooi. De 24-jarige Wurm zelf over zijn vertrek: 'Ik speelde in Eindhoven niet meer met plezier en dat had zijn invloed op mijn spel. Met de leiding van Eindhoven ben ik overeengekomen dat het beter zou zijn indien wij samen tot ontbinding van mijn contract konden komen. Ik kon dan op zoek naar een andere club waar ik het plezier weer terug zou kunnen vinden. Amsterdam lijkt mij nu de juiste club.'

De aanvaller hoopt vrijdagavond tegen Tilburg zijn debuut te maken voor zijn nieuwe team.