Doelman Breda Yetis

2 september 201913:19

Door Joep Meijsen

Yeti's Breda in alliantie met Trappers naar Eerste Divisie

Yeti's treedt met zijn eerste team toe tot de Eerste Divisie. De inschrijving is onderdeel van een brede samenwerking met buurman Tilburg Trappers om het ijshockey in de regio verder te versterken.

De afgelopen jaren kwam Trappers 3 uit in de Eerste Divsie. Deze ploeg wordt overgeschreven naar Yeti's en vormt de basis voor de ploeg waarmee Breda in de eerste divisie gaat uitkomen. Een groot gedeelte van de wedstrijden wordt op de ijsbaan in Breda gespeeld om 'ook het publiek in Breda en omstreken verder kennis te laten maken met het topniveau ijshockey', zo schrijft de club.

De inschrijving past in de nauwe band tussen het ijshockey in Breda en Tilburg. 'De afgelopen jaren zijn er al wat connecties en kleine samenwerking projecten geweest tussen de “grote” club uit Tilburg en de nieuwkomer uit Breda. Dit seizoen is men meer actief bezig om gezamenlijk een opzet te maken met de werving van jeugdleden voor de ijshockeyscholen, de U8/U10 en U12 teams van beide clubs, dit wordt mogelijk ook verder uitgebreid met andere Brabantse clubs. De jeugd is immers de toekomst van deze mooie sport', aldus Yeti's.

Shirt Yetis Breda

Daarbij zijn er afspraken gemaakt over jeugdwerving en over samenwerking bij de opleding van trainers en officials binnen de club. Tilburg Trappers eindigde vorig jaar op de zesde plaats in de Eerste Divisie. Het team telde vorig jaar bekende spelers als Bjorn Willemse, Robbert Maas, Mark en Dennis Donders alsmede Thijs Voorn en Max van Lieshout.

De ijshockeyclub in Breda werd in het seizoen 2015/16 opgericht en schrijft sinds 2017-18 teams in voor de competities van IJshockey Nederland. De Eerste Divisie ziet er komend jaar duidelijk anders uit dan de afgelopen jaren. Zo keert Amsterdam met het eerste team terug vanuit de Beneliga en heeft ook Utrecht Dragons na enkele jaren afwezigheid weer een team ingeschreven in de liga.

Foto's: Yeti's Breda