24 juni 200600:00

Door Joep Meijsen

Young tekent bij Stingrays

Voormalig Nijmegen Emperors-verdediger Kevin Young verdedigt het komende seizoen de kleuren van Hull Stingrays in het Verenigd Koninkrijk. Deze club debuteert komend seizoen op het hoogste Britse niveau.

Young won met Nijmegen Emperors afgelopen seizoen de landstitel. De aanvallende verdediger werd met negentien goals en 38 assists in 49 wedstrijden de topscorer in Nederland onder verdedigers. Bij Nijmegen zelf had alleen goalgetter TJ Caig meer punten dan Kevin Young.

De verdediger maakte bij Nijmegen indruk met zijn uitstekende schaatstechniek, zijn rushes naar voren en zijn rol bij het opzetten van de vooral in de slotfase van het seizoen zeer succesvolle powerplay van de landskampioen. Verdedigend liet hij daarbij echter regelmatig wat steekjes vallen, waardoor hij niet onverdeeld populair was onder de Nijmeegse fans.

Van Young was al bekend dat hij niet terug zou keren naar Nijmegen. Geen enkele van de imports van het afgelopen seizoen speelt het komende jaar voor Emperors, dat in het nieuwe seizoen op de Zweedse toer gaat.

Young wacht in Engeland een uitdaging. Hull Stingrays debuteert komend seizoen in de Elite-liga. Deze breidt uit van acht naar tien clubs omdat Manchester, de oud-werkgever van international Mark Bultje, terugkeert in de liga. Young komt als Canadees te spelen in een team met vooral Oost-Europese imports, waaronder de OekraĂŻnse international Sergiy Kharchenko.