Beneliga logo 2015

11 februari 201808:29

Zaterdag roundup: Leuven zet reuzenstap

Chiefs Leuven zette een reuzenstap richting de play-offs op zaterdagavond. Concurrent Antwerpen verloor ruim in Luik en Leuven zelf won thuis met 5-1 van Amsterdam.

Chiefs Leuven - Amsterdam Tigers

Na een doelpuntloze eerste periode, opende Jeffie Versin al snel de score voor de thuisploeg. Amsterdam antwoordde direct via Jozef Hutar. In de 27e minuut sloeg Leuven een beslissend gat met de bezoekers. Chiefs scoorde tweemaal via Scott Wamsganz en Oscar Delbressine. In de derde periode liep Leuven uit naar 5-1 via Rino Dhondt en Dries Blockx.

Door de overwinning komt Leuven op de felbegeerde achtste plek met 27 punten uit 22 wedstrijden. Eindhoven heeft een punt minder en ook een wedstrijd meer gespeeld.

Luik Bulldogs - Antwerp Phantoms

Antwerpen kon niet stunten in Luik en zag de achterstand op Leuven groeien. Phantoms kwam nog wel snel met 0-1 voor in Luik door een treffer van Kevin de Winter. Nog voor het einde van de eerste periode wist Luik dit al om te zetten in een 3-1 voorsprong.

In de tweede periode scoorde Luik nog viermaal om de wedstrijd voortijdig te beslissen. Uiteindelijk won Luik met 12-4. Antwerpen kende nog een aantal afwezigen waaronder international Ben van den Bogaert en Jens Theunis die voor de rest van het seizoen geschorst is vanwege een abuse of officials tijdens de wedstrijd tegen Amsterdam enkele weken terug.

Phantoms staat nu vier punten achter Leuven maar heeft nog wel twee wedstrijden tegoed. Luik staat door de overwinning wat vaster op de derde plek.

Red Eagles Den Bosch - Zoetermeer Panters

Den Bosch verloor ook de 23e wedstrijd in de Beneliga. De ploeg kwam na een kwartier wel op voorsprong via Niels Lemans. Bijna vier minuten later stond Zoetermeer echter al met 1-5 voor. Panters bleef gas geven en na zestig minuten stond de 2-13 eindstand op het bord.

GIJS Groningen - Amstel Tijgers Toekomstteam

De play-offs in de Eerste Divisie zijn ook van start gegaan. GIJS Groningen opende met een thuiswedstrijd tegen Amsterdam en won met 8-3.

Groningen kwam in de eerste periode op een 2-0 voorsprong via goals van Kevin Kuiper en Daan van Fessem. Na 24 minuten scoorde Jesse Knoop de aansluitingstreffer voor Amsterdam. Daarna wist GIJS driemaal op rij te scoren en daarmee de wedstrijd te beslissen.

Danny Kerstholt scoorde tweemaal voor GIJS en Jesse Knoop deed hetzelfde namens Amsterdam. Volgende week zaterdag is game 2 in Amsterdam.