Amsterdam Tigers Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Zaterdag roundup: spanning en sensatie in de Beneliga

Zaterdag roundup: spanning en sensatie in de Beneliga

Een doldwaas scoreverloop in Zoetermeer en een strafminutenfestijn in Luik; er was zaterdagavond weer volop actie in de Beneliga. Een overzicht van de vier wedstrijden van 9 december.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Zoetermeer Panters vs Era Renomar Hyc

Zoetermeer maakte het Herentals zaterdagavond in het Silverdome knap moeilijk. In een wedstrijd met een ongekend spannend scoreverloop trokken de Belgen echter met 7-8 aan het langste eind. Vier goals in een tijdsbestek van 131 seconden van de slotfase bepaalden het uiteindelijke verschil.

Panters opende de score in de wedstrijd, maar keek tegen het einde van de eerste periode toch tegen een 1-3 achterstand aan. In zes minuten tijd boog de ploeg dat vroeg in de tweede periode knap om naar een 4-3 voorsprong, maar HYC had daarna minder dan een minuut nodig om weer langszij te komen. Panters maakte er vervolgens weer 5-4 van, maar 51 seconden later lag de puck alweer in het Zoetermeerse net voor de 5-5.

In de 35e minuut maakte Luuk Tammerijn er voor de Zoetermeer 6-5 van en die stand bleef tot diep in de derde periode op het scorebord staan. Een shorthanded goal van Mitch Morgan in de 52e minuut was echter het begin van een doldwaze slotfase. Na de 6-6 had HYC maar 35 seconden nodig om via Chad Brears op voorsprong te komen, anderhalve minuut later maakte Thomas Borgman er weer een gelijke stand van. De slotklap kwam echter van de Belgen, die slechts acht seconden na de face-off via Ebe Daems de volledige winst binnensleepten.

Aan Belgische kant noteerden Mitch Morgan en Chad Brears ieder twee goals en een assist. Ben Vercammen was goed voor een goal en drie assists. Cas Staps had namens Zoetermeer een goal en twee assists.

Herentals blijft dankzij de zege op koers richting de top drie van de competitie. Koploper Nijmegen heeft weliswaar vier punten meer, maar heeft ook twee wedstrijden meer gespeeld. Alleen Den Haag heeft minder verliespunten dan Herentals. Zoetermeer blijft 11e, maar ziet intussen Antwerpen langszij komen, dat nu ook op negen punten staat.

Amsterdam Tigers – Chiefs Leuven

Amsterdam pakte in de zespuntenwedstrijd tegen Leuven overtuigend de winst. De Nederlandse hoofdstedelingen wonnen met een uitgetekende 9-3 van de Belgische bezoekers.

Muso Ivan was de grote man bij de Tigers. De 20-jarige Tsjechische aanvaller scoorde drie keer, terwijl routinier John Versteeg goed was voor twee goals en twee assists. Verdediger Tobias Kathan deed het voorbereidende werk op vier goals.

De gastheren liepen in de eerste periode al uit naar een 4-0 voorsprong, maar moesten vlak voor de rust een shorthanded goal incasseren. In de tweede en derde periode werd de voorsprong echter gestaag uitgebouwd tot een comfortabele 9-1. Pas in de slotminuten van de wedstrijd kon Leuven nog iets terugdoen, maar de twee late goals waren te weinig en te laat om nog een verschil te kunnen maken.

Amsterdam springt met de zege naar 17 punten in de ranglijst, waar Leuven blijft steken op 10. Tigers heeft er al wel 11 wedstrijden opzitten, terwijl de Belgen er pas negen hebben gespeeld.

Liege Bulldogs Ice Hockey Club - Dolphin Kemphanen

In een met strafminuten gevulde wedstrijd boekte Luik in eigen huis een comfortabele 8-3 zege op Eindhoven. Bulldogs liep in het eerste kwartier van de wedstrijd uit naar een 4-0 voorsprong en de overwinning kwam daarna nooit meer echt in gevaar.

Scheidsrechter Tim Tzirtziganis moest zijn fluitje veelvuldig hanteren. Hij deelde in totaal maar liefst 328 strafminuten uit, waarvan 298 bij een massale opstoot twee minuten voor het einde. Hij deelde na dit slotakkoord maar liefst zes match penalties en vijf game misconducts uit.

De 26-jarige Canadese aanvaller Cheyne Matheson tekende voor drie goals en een assist voor Luik. Aan Eindhovense kant hadden Mike Verschuren en Nick Verschuren ieder een goals en een assist.

Eindhoven verspeelde met de nederlaag een kans om een aantal concurrenten in de ranglijst te passeren. Kemphanen staat nu met 21 punten op een vijfde plek, maar heeft met 12 wedstrijden al het meeste van alle ploegen gespeeld. Luik staat met 15 punten op de achtste plek.

Red Eagles 's-Hertogenbosh vs Antwerp Phantoms

De twee hekkensluiters van de BeneLiga namen het zaterdag in Den Bosch tegen elkaar op. Antwerpen bleek toch een maatje te groot voor de Red Eagles en pakte een ruime 1-7 overwinning.

Lukasz Bartak tekende voor twee goals en twee assists aan Belgische zijde, terwijl Kevin de Winter goed was voor een goals en twee assists. De enige Bossche goal kwam van de stick van Niels Lemans.

Den Bosch blijft de puntloze drager van de rode lantaarn, terwijl Antwerpen zich in de ranglijst naast Zoetermeer nestelt. Op doelsaldo staan de Phantoms weliswaar nog lager, maar met twee wedstrijden minder gespeeld heeft de ploeg wel minder verliespunten.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum