27072937 1980948152162449 6038540219568785726 n

28 januari 201801:02

Zaterdag roundup: Strijd om laatste play-off plaatsen blijft spannend

De spanning neemt toe in de strijd om de zevende en achtste plaats op de ranglijst van de Beneliga. Antwerpen Phantoms deed uitstekende zaken door te winnen van concurrent Amsterdam. Eindhoven en Leuven gingen beiden in eigen huis onderuit.

Amsterdam Tigers - Antwerpen Phantoms

Amsterdam en Antwerpen zijn beiden volop in de race voor een plek in de play-offs. In de Jaap Edenhal bleek na een spannend duel Antwerpen uiteindelijk de winnaar. Phantoms kwam in de eerste periode op een 1-3 voorsprong.

In de tweede periode kwam de thuisploeg echter langszij door goals van Jozef Hutar en captain Tobias Kathan. Amsterdam ging door met doelpunten maken in de derde periode en na goals van de routiniers John Versteeg en Marcel Kars leken de drie punten in de hoofdstad te blijven. Twee minuten later stond het echter al weer 5-5 door goals van Lukasz Bartak en Kevin de Winter. Daarmee dwong Phantoms overtime af. In de extra vijf minuten werd niet meer gescoord, waardoor penalty shots de beslissing brachten. Phantoms bleek de sterkste in deze shootout waarbij Kevin de Winter het beslissende doelpunt maakte.

Amsterdam staat nog wel op de achtste plek met 24 punten uit 18 wedstrijden. Antwerpen volgt op de tiende plaats met vier punten minder. Phantoms heeft nog wel een wedstrijd minder gespeeld.

Dolphin Eindhoven Kemphanen - Tilburg Trappers Toekomstteam

Eindhoven Kemphanen leek een aantal weken geleden nog een zekerheidje voor de play-offs. De vormcrisis van de ploeg van Larry Suarez houdt echter aan, waardoor een plek bij de eerste acht nu op de tocht staat. In eigen huis verloor Kemphanen de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen met 4-7 van Tilburg Trappers. De Tilburgers wonnen vorige week ook al van Nijmegen Devils.

De ploeg van coach Dennis ten Bokkel greep in Eindhoven een 1-4 voorsprong. Aan het einde van de tweede periode kwam Kemphanen goed terug tot 3-4 door goals van jeugdinternational Sebastiaan Kragt en Nick Verschuren. Heel even leek Kemphanen zelfs op gelijke hoogte te komen maar zag een doelpunt worden afgekeurd.

In de slotperiode liepen de Tilburgers daarna uit naar 3-7. Uiteindelijk bepaalde Nick Verschuren de eindstand op 4-7 en behaalde daarmee wederom een hattrick.

Kemphanen staat nog zevende met een punt meer dan Amsterdam en Leuven. Eindhoven heeft echter al 21 wedstrijden gespeeld; drie meer dan Amsterdam en twee meer dan Leuven.

Leuven Chiefs - ERA Renomar HYC Herentals

Leuven kon niet profiteren van de nederlagen van Eindhoven en Amsterdam. In eigen huis was Leuven kansloos tegen een ontketend Herentals. Shawn Hulshof scoorde viermaal en Jordy van Dyck was tweemaal trefzeker in de 1-10 overwinning voor Herentals.

Leuven staat daardoor nog negende met een gelijk aantal punten als Amsterdam. Tigers heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Zondagavond volgt een rechtstreeks gevecht met concurrent Antwerp.

UNIS Flyers Heerenveen - Zoetermeer Panters

Net als vrijdagavond boekte Heerenveen een zeer moeizame zege op Zoetermeer. De Panters kwamen in de eerste periode tot tweemaal toe terug van een achterstand. Uiteindelijk scoorde Pippo Limnell de winnende treffer in de 33e minuut. Bekijk hieronder de highlights van deze wedstrijd en de reactie van Flyers-coach Mike Nason.

Luik Bulldogs - Ahoud Devils Nijmegen

Nijmegen zal dit weekend snel willen vergeten. Na de kansloze nederlaag in het Triavium tegen Hijs Hokij Den Haag, ging de ploeg van Jeffrey van Iersel zaterdagavond onderuit in Luik.

Na 34 minuten zat Nijmegen toch op rozen in Luik. Mede door twee goals van Wesley Hendriks ging Nijmegen met 1-5 aan de leiding in Luik. Daarna volgde een waanzinnige comeback van Bulldogs. Nog in de tweede periode kwam de thuisploeg tot 4-5.

Vroeg in de derde periode scoorde Kai Willems tweemaal om zodoende zijn ploeg op een 6-5 voorsprong te brengen. Van Iersel greep nog in met een time-out maar zag in de laatste drie minuten Luik uitlopen naar 8-5.