Kemphanen verschuren mike close 1112

2 maart 201400:45

Zeges Eaters/Hanen in LvW-cup

Geleen won in eigen huis ook het tweede duel tegen Nijmegen in de Larry van Wierencup met 10-3. Eindhoven opende het eigen toernooi met een 1-8 zege in Groningen.

Op carnavalszaterdag togen nog 325 toeschouwers naar Glanerbrook voor het tweede duel op rij tussen Geleen en Nijmegen. Anders dan op vrijdag in de Keizerstad lukte het Eaters deze keer niet om Devils al in de openingsfase onder de voet te lopen. Sterker nog, na twintig minuten spelen stond er een 2-3 voorsprong op het scorebord in Nijmeegs voordeel.

Dylan Kost opende op de eerste powerplay de score, een stand die lange tijd op het scorebord bleef staan. Pas na zestien minuten bracht Pippo Linmell de thuisploeg op gelijke hoogt, maar amper een halve minuut later was het Rene Vugts die Devils opnieuw op voorsprong bracht. Dit spel herhaalde zich in de slotminuut van de periode. Eerst kon Kay Gielen voor de gelijkmaker zorgen, waarna Peter Vissers zeventien seconden later het evenwicht weer liet kantelen in Nijmeegs voordeel.

Daarmee was de Nijmeegse doelpuntenmachine echter uitgewerkt voor de avond. In het restand van de wedstrijd namen Bryan Kolodziejczyk en Mikko Palotie ieder nog twee goals voor hun rekening, scoorde Kay Gielen zijn tweede van de westrijd en wisten ook Jeffrey Mens, Glenn Bakx en Jeffrey van Iersel de Nijmeegse doelman Tomislav Hrelja te passeren.

In Groningen waren nog tweehonderd belangstellenden afgekomen om te zien hoe de kampioen van de Eerste Divisie het zou doen tegen de nummer laatst van de Eredivisie. Kemphanen pakte in de eerste periode het initiatief en bleef daarna regelmatig scoren tot er een 1-8 zege uit de bus kwam. Het Groningse eredoelpunt kwam op naam van ex-Flyer Zahir Hup.

Don Geerts nam twee goals voor zijn rekening namens Kemphanen, wat ook gold voor Mike Verschuren die na lang blessureleed is teruggekeerd in de opstelling van de Eindhovense formatie. Ook Guus van Nes, Tom Marx, Raymonds Tubelis en Nick Verschuren kwamen tot scoren. Beide teams treffen elkaar zondagavond opnieuw, deze keer in Eindhoven.