1 oktober 200500:00

Zeges Tijgers en Trappers

Joel Salonen had twee goals en twee assists in een ruime 8-0 zege voor Tilburg Trappers in hun wedstrijd tegen Deurne. Bohuslav Subr had twee treffers voor Amsterdam in de 3-1 winst op Nijmegen.

Tilburg - Deurne

De kop is eraf. Het nieuwe ijshockeyseizoen is begonnen. In Tilburg viel de eerste puck van het seizoen 2005/2006 en ook meteen de eerste goal. In de ontmoeting tegen Deurne schoot nieuwkomer Luc Paquin al na iets meer dan een minuut spelen de eerste treffer binnen.

Het was het begin van een ware stormloop op het doel van Deurne in de eerste tien minuten. Achter elkaar troffen Joel Salonen, Davi Iannazzo, Casey Vanschagen, nog een keer Joel Salonen en John Versteeg doel. Na minder dan tien minuten wedstrijd stond het al 6-0 voor de Trappers.

Later in de eerste periode scoorde captain Rody Jacobs nog de 7-0, dus leek het erop alsof in de eerste wedstrijd van het seizoen ook meteen de dubbele cijfers zouden worden gehaald. Dat bleek echter nog te veel gevraagd. In het restant van de wedstrijd kwam alleen Robbert Maas nog tot scoren. Op de powerplay werkte hij vier minuten voor tijd de puck binnen op aangeven van Joel Salonen en Luc Paquin.

Amsterdam - Nijmegen

Het doelpuntenfestijn in Tilburg had zich in Amsterdam kunnen herhalen. Vooral in de eerste periode schiep Amstel Tijgers zich een enorme hoeveelheid kansen. De absolute uitblinker in de wedstrijd was echter de Nijmeegse doelman Kyle Nixon, waardoor de schade beperkt bleef tot de eerste Nederlandse treffer van Aaron van Leusen.

In het restant van de wedstrijd was sprake van wat meer evenwicht tussen de beide ploegen, al combineerde Amsterdam duidelijk makkelijker en kwam Nijmegen alleen aan het slot van de tweede en derde periode tot kansen. Amsterdam verzuimde om Ă©cht afstand te nemen. Alleen de Tsjech Bohuslav Subr mocht twee keer van dichtbij laten zien dat hij over een goede stickvaardigheid beschikte. Voor Nijmegen scoorde TJ Caig in de slotfase met een droog schot in een vijf tegen drie-situatie.

Nijmegen trad aan zonder de geblesseerde Dennis Unk en zonder de jonge Schot Tristan Cameron Harper. Laatstgenoemde is onderwerp van een conflict tussen Nijmegen en de Nederlandse IJshockeybond. Volgens Emperors staat in de transferregels van de IIHF nadrukkelijk vermeld dat voor een zestienjarige speler geen internationale transfer hoeft te worden betaald. De NIJB staat er echter op om een transfer uit te voeren en wil ook dat de transfer van de 16-jarige junior tegen het importquotum van Nijmegen telt, waardoor er een stevig prijskaartje aan kan komen te hangen. Een zaak die de komende dagen ongetwijfeld een staartje krijgt.