Trappers vdheuvel celeb 250113

28 december 201422:15

Door Joep Meijsen

Zeges voor Hanen en Trappers

Tilburg had zondagavond penaltyshots nodig om te winnen in Geleen. Eindhoven maakte in eigen huis gehakt van Herentals.

Het was een Brabantse zondagavond in de Eredivisie. Eindhoven legde in eigen huis voor ruim vijfhonderd toeschouwers de defensieve kwetsbaarheid van Herentals bloot met een ruime 8-1 overwinning, een ploeg tegen wie Kemphanen eerder al een keer met 2-8 had gewonnen. Grote man aan de kant van Kemphanen was forward Andy Contois, die liefst vier keer tot scoren kwam. Het enige Herentalse doelpunt kwam van de stick van Paul Vincent.

Eindhoven greep in de ontmoeting al vroeg het initiatief via een goal van Raymond van der Schuit. Vijf minuten later scoorde Contois op de powerplay zijn eerste van de avond en dezelfde Canadees scoorde vijf seconden voor het einde van de periode nog een keer op een belangrijk moment.

Herentals werkte hard, maar had offensief weinig in te brengen in de wedstrijd en liet defensief veel gaten vallen tegen een frisser ogend Kemphanen. Dat scoorde ook in de tweede periode drie keer, Julian van Lijden, Nick Verschuren en Jeroen van den Broek namen die goals voor hun rekening. In het slothoofdstuk verdubbelde Contois zijn doelpuntenaantal nog en viel acht minuten voor tijd de eretreffer van Herentals.

Het is al lang geleden dat Geleen een wedstrijd wist te winnen tegen Tilburg, maar voor bijna achthonderd toeschouwers op de zondag na Kerstmis leek het er lange tijd op dat er een einde zou komen aan de reeks overwinningen van Trappers op Eaters. Halverwege de wedstrijd koesterde Geleen een 3-0 voorsprong via goals van Jeffrey Mens, Akim Ramoul en Lars van Sloun.

De defensie van Geleen stond beter dan amper 24 uur eerder in Herentals, maar ook in deze wedstrijd kon het team van Wil Zwarthoed het voordeel op het scorebord niet omzetten in een zege. Jurryd Smid zorgde in de tweede periode voor de 3-1, terwijl Jordy van Oorschot en Ivy van den Heuvel de wedstrijd in de slotperiode weer in evenwicht brachten.

Omdat in het restant van de wedstrijd niet meer gescoord werd, moesten penaltyshots de beslissing brengen, maar uiteindelijk wist Tilburg meer penalties te benutten. Ivy van den Heuvel scoorde de beslissende.