Flyers vs hys 161111

17 november 201100:15

Door Joep Meijsen

Zeges voor Hijs en White Caps

Den Haag nam woensdag de koppositie in de bekercompetitie over van Geleen met een overtuigende 0-6 overwinning op Heerenveen. Eindhoven liet de kans om op de top twee in te lopen liggen door een spannende 5-4 nederlaag bij Turnhout White Caps.

Heerenveen Flyers - Hijs den Haag

Den Haag boekte woensdagavond de tweede zege in twee dagen door Heerenveen met 0-6 te kloppen. Imrich Petrik noteerde zijn tweede shutout van het seizoen en TJ Caig had twee goals en een assist.

De drie punten zijn voldoende voor Den Haag om de koppositie in de bekercompetitie over te nemen van Geleen Eaters. De Hagenaren hadden feitelijk slechts één periode nodig om afstand te nemen van een pover spelend Flyers. Na twintig minuten spelen had de formatie van Alexander Selivanov, die zelf in de vierde lijn speelde, al een ruime 4-0 voorsprong, die in het restant van de wedstrijd niet meer in gevaar kwam.

Oud-Flyer Marcel Bruinsma opende na zeven minuten spelen de score, op de voet gevolgd door een dubbelslag van TJ Caig. Matt Korthuis maakte de periode daarna compleet voor Den Haag. Na een doelpuntloze tweede periode vonden in het slotstuk Marcel Bruinsma en John Gordon nog het net. Voor laatstgenoemde was het zijn zevende doelpunt in twee dagen.

Den Haag vervolgt de serie van zeven wedstrijden in twaalf dagen komende vrijdag met een thuiswedstrijd tegen Eindhoven. Op zondag wacht dan in Geleen de topper tussen de nummers één en twee in de competitie. Heerenveen heeft voor vrijdag de volgende thuiswedstrijd op het programma staan. Tegen Tilburg moet dan gewonnen worden om uitzicht te houden op kwalificatie voor de halve finales van de beker.

Door de nederlaag van Flyers zijn Den Haag en Geleen definitief geplaatst voor de halve finales van de beker.

Turnhout White Caps - Eindhoven Kemphanen

Turnhout toont zich tot nu toe de beste onder de Belgische ploegen in de eredivisie. In eigen stadion werd woensdagavond een 5-4 overwinning geboekt op Eindhoven Kemphanen. Tyler Ruel had met drie goals een belangrijke hand in de zege.

Voor Turnhout was het de viijfde zege op rij, terwijl Eindhoven juist een reeks van zes overwinningen doorbroken zag worden. Daarmee komt ook de opmars op de ranglijst, waarbij thuisvoordeel in de halve finales nog altijd binnen bereik ligt, even tot een einde. Het gat met Geleen Eaters is zes punten, waarbij Kemphanen nog een wedstrijd minder gespeeld heeft. Eindhoven heeft nog wel een punt voorsprong op Tilburg Trappers.

De wedstrijd tussen Turnhout en Eindhoven werd in de slotperiode door White Caps beslist via twee goals van Tyler Ruel, waardoor de Belgische formatie uitliep naar een 5-3 voorsprong. Via een treffer van de blijkbaar debuterende Emil Andersson kwam Eindhoven nog wel terug, maar de ploeg van Tommie Hartogs slaagde er niet in om in de slotfase nog een gelijkmaker te forceren.

In de gelijkopgaande wedstrijd had Eindhoven al wel een 2-0 achterstand goedgemaakt, nadat Tyler Ruel en Robert Torney de thuisploeg op voorsprong hadden gezet. Casey Vanschagen en Marcel Kars trokken de stand aan weerzijden van de eerste pauze weer recht. Via Marc Donders kwam Kemphanen na 35 minuten voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong, maar die situatie duurde slechts 40 seconden, waarbij Tommy Lange de gelijkmaker scoorde.

Eindhoven wacht nu komende vrijdag de uitwedstrijd in Den Haag. Turnhout ontvangt zaterdagavond in eigen stadion Geleen. .