ED zoetermeer0607 teampic

26 september 200600:00

Door Remco

Zoetermeer gaat voor jeugd

Het komend seizoen zal een grote uitdaging worden voor Zoetermeer Panters. De selectie van de verliezend finalist van vorig jaar onderging een ware metamorfose. Speler Jeroen Admiraal wordt de nieuwe trainer/coach van de Panters.

Aan het eind van vorig seizoen zetten een hoop ervaren spelers van Zoetermeer een punt achter hun succesvolle ijshockeycarrière. Spelers als Jan Olsthoorn, Manitas Demelinne, Cees van Peet, Robbert Prick van Wely en de gebroeders Kronenburg namen afscheid in het Silverdome. Ook Tony Demelinne, de beste speler van afgelopen seizoen vertrok uit Zoetermeer en vervolgde zijn carrière bij Den Haag.

Het vertrek van bovenstaande spelers wordt opgevuld met jonge Nederlandse spelers uit eigen jeugd. Zij krijgen komend seizoen de kans om zich te ontwikkelen onder begeleiding van de overgebleven spelers die hun contract verlengd hebben. Zoetermeer heeft wel een nieuwe goalie in de persoon van Paul Rijsdam die afgelopen seizoen nog voor Utrecht uitkwam. Rijsdam is de vervanger van Jasper Maassen die geen deel meer uitmaakt van de selectie.

Jeroen Admiraal zal het komend seizoen de trainer/coach zijn van de selectie. De meest ervaren speler van de Panters zal indien nodig ook zelf een aantal wedstrijden op het ijs staan.

Admiraal begon zijn carrière bij de roemruchte Rotterdam Panda’s in 1992. Na drie seizoenen vertrok Admiraal naar Dordrecht dat destijds ook uitkwam op het hoogste niveau. In 1996 ging Admiraal spelen voor de Wolves uit Den Haag. In totaal speelde Admiraal zeven seizoenen voor de ploeg uit de Hofstad zowel in de Eredivisie als in de Eerste Divisie. In 2004 maakte hij de overstap naar Zoetermeer om daar zijn carrière te beëindigen.

Twee andere ervaren spelers Robert van Yperen en Jasper Kick zullen een belangrijke rol gaan spelen in het assisteren van Admiraal. Ook oud-coach John Johnston is bereid gevonden om Admiraal op technisch vlak te ondersteunen.

Zoetermeer heeft ook een vervanger gevonden voor Alex van den Brink. Rob van Leeuwen zal de functie van General Manager op zich gaan nemen. De eerste wedstrijd om de Challenge Cup speelt Zoetermeer overigens al op zondag 1 oktober. Het weekend daarna is er geen ijs beschikbaar in het Silverdome vandaar dat de Panters een week eerder het seizoen zullen openen tegen het selectieteam van de Tilburg Trappers.