Phantoms vs Chiefs 2017 penaltshot

29 januari 201807:28

Zondag roundup: Eaters is Kemphanen de baas

Luik boekte zondag een spectaculaire overwinning op Herentals, Geleen deed goede zaken in de onderlinge strijd met Eindhoven, Amsterdam was te sterk voor Den Bosch en Antwerpen kwam terug uit achterstand om de volle buit te pakken tegen Leuven.

Laco Eaters Limburg - Dolphin Kemphanen

Geleen deed zondag in eigen huis goede zaken in de strijd om een plek in de Final Four en eventueel thuisvoordeel in de play-offs. Het team van coach Andy Tenbult boekte in Glanerbrook een 4-2 overwinning op Eindhoven Kemphanen. Laatstgenoemde club zet daarmee de matige reeks van de laatste weken voort.

Geleen kwam via een powerplay-goal van Antonin Drobny tegen het einde van de eerste periode op voorsprong. Een shorthanded goal van Vadim Gyesbreghs verdubbelde na zes minuten spelen in de tweede doorgang het Geleense voordeel, alvorens Stef Overweg korte tijd later de marge weer verkleinde. Met snelle goals in de slotfase van de tweede periode van Joey Geurts en Dean Moors was het echter toch Geleen dat met een beslissende voorsprong de tweede pauze inging.

Ook de treffer van Jorn van Soest in de slotperiode bracht de Geleense winst niet meer in gevaar.

Red Eagles 's-Hertogenbosch - Amsterdam Tigers

Amsterdam deed zondag goede zaken in de strijd om een plek in de play-offs door uit met 0-5 te winnen in Den Bosch. De Bosschenaren blijven daarmee puntloos onderaan staan op de ranglijst in de Beneliga. John Versteeg had twee goals in het duel, terwijl ook Jozef Hutar, Rocco van Hoorn en Julian Berteling voor doelpunten zorgden.

ERA Renomar Hyc Herentals - Bulldogs Liege

Luik stuntte zondag in Herentals door een 3-0 achterstand weg te werken en het duel met 3-4 te winnen. Herentals kwam in het duel al vroeg op voorsprong via Mitch Morgan en breidde dit voordeel daarna uit via goals van Trevor Hunt en Chad Brears. Daarmee leek er geen vuiltje aan de lucht voor Herentals. Twee goals in vijftien seconden twee minuten na de derde Herentalse treffer veranderden het wedstrijdbeeld echter compleet. Het was Akim Ramoul die het eerste doelpunt van Luik scoorde, terwijl slechts seconden na de hervatting Kai Willems zijn slag sloeg.

Straffen werden Herentals daarna in de slotperiode fataal. Eerst werd Ebe Daems naar de strafbank gestuurd waarop Jordan Paulus voor de gelijkmaker zorgde. Daarna mocht Emiel Goris naar de kleedkamer vertrekken wegens checking from behind en in de resulterende powerplay was het Thomas Matheson die Luik de winst bezorgde. Voor de Waalse deelnemer aan de Beneliga was het de tweede winst van het weekeinde, waardoor de ploeg oprukt naar de derde plaats op de ranglijst, een plaatsje boven Herentals.

Phantoms Antwerp - Chiefs Leuven

Antwerpen blijft in de race om een plek in de play-offs van de Beneliga door een 5-3 overwinning op Leuven. Ben van den Bogaert scoorde twee keer, terwijl Lukasz Bartak een goal en twee assists voor zijn rekening nam. Ook Kevin De Winter, Patrick van Noten en Sean McCann-Coppens kwamen tot scoren namens Antwerpen, dat na de eerste periode nog met 0-2 achterstond. Eric Springer (2) en Alec James verzorgden de productie namens Leuven.

Foto: Diboschki Photography

Delen