Amsterdam Tigers Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Zondag roundup: Herentals wint nipt in Amsterdam

Zondag roundup: Herentals wint nipt in Amsterdam

Er was weer genoeg ijshockey te bewonderen op de zondag. In de Beneliga waren er uitzeges voor Herentals, Heerenveen en Den Haag. In de Oberliga boekte Tilburg een zege in Essen en in de Eerste Divisie wonnen Nijmegen en Dordrecht.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Amsterdam Tigers - ERA Renomar HYC Herentals

Drie wedstrijden in de Beneliga leverden uitsluitend zeges op voor de bezoekende ploeg. Herentals won met 5-6 in Amsterdam en hield daarmee zicht op de derde plek van Luik. Shawn Hulshof scoorde driemaal voor Herentals en Mitch Morgan was tweemaal trefzeker. Voor Amsterdam behaalde John Versteeg een hattrick en scoorde Ivan Muso twee goals. Amsterdam staat nog zevende maar zag het gat met Leuven slinken tot drie punten.

Archieffoto Kurt Tops

Herentals-Luik_Beneliga_Hulshof solo_02-2018

© Kurt Tops

Tilburg Trappers Toekomstteam - Hijs Hokij Den Haag

Den Haag kende een makkelijke middag in Tilburg. De kersverse bekerwinnaar won met 0-8. Raymond van der Schuit was goed voor een hattrick en de pas 16-jarige Justin van Baarsen scoorde zijn eerste goal in de Beneliga. Goalie Cas Neuman zette een shutout achter zijn naam.

Antwerp Phantoms - UNIS Flyers

Ook Heerenveen won met ruime cijfers. In Antwerpen won Flyers met 3-12. Ronald Wurm behaalde in dit duel een hattrick. Aldo van Aalderen, Tony Demelinne en Kevin Nijland scoorden ieder twee goals voor Heerenveen.

Antwerpen staat nu op vier punten achterstand van nummer acht Leuven. Phantoms heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

Moskitos Essen - Tilburg Trappers

Tilburg Trappers deelde een tik uit aan Frank Gentges en zijn ploeg Moskitos Essen. Na de nederlaag van Tilburg in Essen op 21 januari deed Gentges zijn beklag over de deelname van Tilburg aan de Oberliga. Trappers won zondag met 5-7 dankzij onder andere drie goals van Kevin Bruijsten. Trappers leek halverwege de derde periode op weg naar een ruimere winst toen Montgomery de 3-6 scoorde. Essen kwam in de slotfase nog terug tot 5-6. Uiteindelijk zorgde Mitch Bruijsten voor de beslissing door een empty netter te scoren.

Eerste Divisie play-offs

Twee wedstrijden vandaag in de kwartfinale play-offs van de Eerste Divisie. Nijmegen won thuis met 4-2 van Den Haag. De thuisploeg nam in de eerste periode een beslissende3-0 voorsprong door goals van Yordie Mater, Peter Vissers en Dylan Kost. Die achterstand kwam Den Haag niet meer te boven. Komende zaterdag mag Den Haag thuis proberen op gelijke hoogte te komen.

In Tilburg zorgde Dordrecht Lions voor een kleine stunt door met 2-4 te winnen. Dordrecht eindigde in de reguliere competitie als zesde met negen punten achterstand op nummer drie Tilburg. Dordrecht ging lang aan de leiding in Tilburg. Toen Guy Kunst halverwege de derde periode shorthanded de 2-3 maakte voor Tilburg, leek Dordrecht het moeilijk te gaan krijgen in de slotfase. Al snel na de 2-3, scoorde Jasper Busink echter de verlossende 2-4. Game 2 in de serie is volgende week zaterdag in Dordrecht.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum