2 november 200500:00

Door Remco

Zware tijden bij IJsbrekers

Het zijn zware tijden voor de IJsbrekers uit Eindhoven. Afgelopen weekend leed Eindhoven twee zware verliespartijen tegen Groningen en Tilburg. Hierdoor zakte de ploeg af naar de laatste plek. Verder verloor Zoetermeer dit weekend de ongeslagen status. De uitwedstrijd tegen Utrecht ging met 4-2 verloren. De ontmoeting tussen Geleen en Dordrecht resulteerde in een eenvoudige overwinning voor de Lions.

Eindhoven Ă‚ Groningen

Het was een makkelijke avond voor de Grizzlies. Groningen begon uitstekend, want al na een halve minuut opende Juha Kaari de score op aangeven van Ryan Dudgeon en Klaver Jan Middelweerd. Eindhoven wist nog gelijk te maken via Ton Vorselen, maar daarna was het gedaan met de ploeg van Risto Mollen. Nog voor het einde van de eerste periode stond Groningen al op een marge van twee goals via Matt Tremblay en Ryan Dudgeon.

In de tweede periode werd Eindhoven overlopen. Groningen scoorde maar liefst zeven maal waaronder drie goals van David Bartos. Het is te hopen voor Eindhoven dat de vele blessuregevallen gauw terugkeren, want anders lijken de play-offs verder weg dan ooit.

Groningen liep in de laatste fase van de wedstrijd nog uit naar 1-14. Topscorers van de wedstrijd werden David Bartos met vier goals en drie assists, terwijl Adam Blossey zeven assists liet noteren.

Tilburg Ă‚ Eindhoven

Zondagavond stond de Brabantse derby tussen Tilburg en Eindhoven op het programma. Ook in deze wedstrijd kon Eindhoven geen vuist maken. Net als in de wedstrijd tegen Groningen werd de tweede periode hen fataal.

Na de eerste periode leidde Tilburg met 2-0 door goals van Angelo van Hulten en Ivy van den Heuvel. Zaterdag waren het zeven goals, zondag kreeg Eindhoven vijf goals om de oren in de tweede periode. Daarna vond Tilburg het wel welletjes en er kwam geen verandering meer in de score. De eindstand werd dus 7-0 voor Tilburg, met als opvallend detail dat Trappers zeven verschillende doelpuntenmakers had.

Tilburg Trappers is dankzij deze overwinning momenteel koploper in de Eerste Divisie. Utrecht heeft evenveel punten, maar een minder doelsaldo dan de Tilburgers.

Geleen Ă‚ Dordrecht

Dordrecht boekte zondagavond in Limburg de tweede zege van het seizoen. Het werd overigens een vrij eenvoudige zege want de Lions wonnen maar liefst met 0-12. Topscorer aan Dordtse kant was Jorne Kloots met drie goals. Qua strafminuten was Geleen in ieder geval wel de winnaar. Scheidrechter Debbie Hengst deelde zestig strafminuten uit aan Geleen, waaronder een game misconduct voor Servie Bruls.

Utrecht - Zoetermeer

In een zinderende wedstrijd versloeg Utrecht op de mistige Vechtsebanen de Zoetermeer Panters. De Panters kwamen gelijk nog wel gelijk na een 2-0 achterstand, maar de ploeg van Frank Versteeg sloeg even later via de Amerikaan Brandon Roberts alsnog toe.

Het duurde tot diep in de tweede periode voordat Utrecht ietwat tegen de verhouding in via Valentijn Faber op voorsprong kwam. Zeven seconden na de openingstreffer was het al 2-0 via Johnny Larsson en deze stand bleef lang op de borden staan.

Vlak voor de tweede pauze verkleinden de Panters de achterstand, om in de derde periode volledig langszij te komen via Toni Demelinne.

Het was de Amerikaan Brandon Roberts, vorige week al goed voor twee treffers en een assist tijdens de met 3-4 gewonnen wedstrijd in en tegen Groningen, die als matchwinner in de boeken zou eindigen. De vierde goal in het verlaten Zoetermeerse doel, wederom van Johnny Larsson, was slechts goed voor de statistieken.