25 oktober 200400:00

Door Joep Meijsen

Zweed op proef in Tilburg

Tilburg Trappers wordt mogelijk versterkt met een Zweedse aanvaller. De 27-jarige Zweedse linker vleugelspeler Erik Zachrisson traint vanaf dinsdag mee met de Brabantse formatie. Na een week zal de technische staf bepalen of hij in aanmerking komt voor een contract.

Trappers heeft na het vertrek van Scott Kirton een importplaats open volgens de regels die voor het seizoen tussen de clubs zijn afgesproken. Deze voorzien in vier buitenlanders per team.

Zachrisson werd op 11 oktober 1977 geboren in Stockholm, in Zweden. Zijn meeste ijshockeyervaring deed hij echter op in het buitenland. Zo speelde hij tussen 1998 en 2002 een aantal wedstrjiden voor de Quad-City Mallards en de Madison Monsters in de United Hockey League, de Macon Whoopee uit de Central Hockey League en de Anchorage Aces uit de West Coast Hockey League. Dit betreft echter in totaal maar negentien wedstrijden, het is niet bekend waar hij de rest van deze periode actief was.

Vorig seizoen speelde hij in Engeland voor de London Racers. Voor deze ploeg speelde hij 56 wedstrijden en kwam hij tot acht goals, tien assists en 46 strafminuten. Zachrisson treft bij Trappers een door de afwezigheid van de internationals verzwakte selectie aan. Trappers verloor de beide wedstrijden van het afgelopen weekeinde in de Challenge Cup van respectievelijk Den Haag Wolves en Heerenveen Flyers.