2 februari 200600:00

Door Joep Meijsen

Zweed versterkt Nijmegen

Nijmegen Emperors heeft de 31-jarige Zweedse verdediger Mathias Karlsson aangetrokken. De Zweed neemt bij de formatie uit de Keizerstad de plaats in van doelman Kyle Nixon, die wegens familie-omstandigheden naar huis terug is gekeerd.

Karlsson moet de door blessures aangetaste verdediging van Nijmegen versterken in de aanloop naar de play-offs en routine brengen in een jeugdige formatie. Nijmegen maakt bij de transfer gebruik van de mogelijkheid om na de deadline nog Ă©Ă©n speler in te ruilen. De Zweed maakt afhankelijk van het papierwerk mogelijk vrijdagavond al zijn debuut tegen Tilburg.

Nijmegen is niet het eerste buitenlandse avontuur voor de verdediger. Eerder kwam hij uit voor Clermont Auvergne in de hoogste Franse liga, Comet in de hoogste Noorse divisie en ERC Hassfurt in de Duitse Oberliga. Het grootste deel van zijn lange loopbaan speelde hij echter in de lagere Zweedse divisies. Dit seizoen kwam hij uit voor Linden, dat in de Zweedse eerste divisie speelt.

Door het vertrek van Kyle Nixon wordt Casper Swart automatisch de eerste doelman van Nijmegen. De afgelopen periode wisselden hij en Nixon elkaar al af in het net bij de Emperors. Kyle Nixon begon goed bij Nijmegen, maar kende een matig vervolg van het seizoen.

Emperors kampt dit seizoen met een golf aan blessures. Onder meer Nick de Jong en Wesley Hendriks zijn voor langere tijd uitgeschakeld. De defensie draaide dan ook al enige tijd op halve kracht. Nijmegen hoopt dat de komst van de ervaren Zweed de ploeg op weg naar de play-offs zal helpen. De wedstrijd tegen rivaal Tilburg Trappers van vrijdagavond in in dit kader van groot belang.