Er is nog geen planning bekend.

Competitieopzet

Voorronde Zesde divisie
In de Zesde divisie Zuid wordt een anderhalve competitie gespeeld (teams treffen elkaar 3x, eenmaal thuis, eenmaal uit en eenmaal uit of thuis, waarbij in een competitie met een even aantal teams de helft van de teams een thuiswedstrijd meer dan het uitwedstrijden heeft, en de andere helft een uitwedstrijd meer dan het thuiswedstrijden heeft). De nummer 1 is na de reguliere competitie kampioen van Nederland Zesde divisie Zuid en promoveert rechtstreeks naar de Vijfde divisie Zuid.

De wedstrijden moeten uiterlijk het weekend van 18, 19, 20 maart 2023 zijn gespeeld.

Promotie-/degradatieronde tussen de Vijfde en Zesde divisie
De nummer voorlaatst van de Vijfde divisie Zuid speelt tegen de nummer 2 van de Zesde divisie Zuid een allesbeslissende wedstrijd. Deze wedstrijd wordt gespeeld bij het team dat voorlaatste is geƫindigd in de Vijfde divisie Zuid. Mocht voorlaatst geƫindigd team in de Vijfde divisie Zuid geen mogelijkheid hebben om de wedstrijd te plannen, kan de competitieleider beslissen deze allesbeslissende wedstrijd te plannen bij de nummer 2 van de Zesde divisie Zuid. De winnaar van deze wedstrijd speelt het volgend seizoen in de Vijfde divisie Zuid. De verliezer van deze wedstrijd speelt het volgend seizoen in de Zesde divisie Zuid.

De wedstrijd wordt vastgesteld door de competitieleider op basis van de beschikbare ijstijd.

Puntentelling Zesde divisie
2 wedstrijdpunten voor het team dat de wedstrijd wint
1 wedstrijdpunt voor beide teams in het geval van een gelijkspel

Bodychecken is niet toegestaan in de Zesde divisie.

Bodycontact (wel toegestaan in competities zonder bodychecken):
intentie om eerst de puck te spelen en lichamelijk contact is daarvan het gevolg;
nauwelijks de bedoeling op het lichaam te spelen, terwijl twee spelers in dezelfde richting schaatsen en lichamelijk contact is daarvan het gevolg;
tegen een tegenstander aanleunen is toegestaan;
minimaal contact met de boarding is toegestaan;
het is een speler toegestaan om zijn positie te behouden.

Bodychecking (niet toegestaan in divisies zonder bodychecken):
Een bodycheck wordt gekenmerkt door fysiek contact van een veldspeler met een veldspeler van de tegenstander, waarbij het doel is de tegenstander de puck te ontnemen. Elke veldspeler, die in het bezit is van de puck of deze onder controle heeft, mag gebodycheckt worden onder de voorwaarden:
a) De bodycheck wordt uitgevoerd met heup, lichaam of schouders.
b) Het contact met de tegenstander vindt plaats aan de voor- of zijkant en is niet gericht op hoofd- of nekgebied of op het onderste gedeelte van het lichaam (onder de heup).
Er is geen sprake van een zuivere bodycheck die gericht is op de achterzijde, hoofd of onderste gedeelte van het lichaam van een tegenstander.
Er is geen sprake van een zuivere bodycheck die wordt uitgevoerd met het onderste gedeelte van het lichaam, met de stick of met het hoofd.
Er is geen sprake van een zuivere bodycheck die wordt uitgevoerd op een doelverdediger.