Agenda

Kopieer deze url en plak hem in je agenda-app

Url gekopieerd naar klembord

Agenda

Kopieer deze url en plak hem in je agenda-app

Url gekopieerd naar klembord

Deelnemende teams (5 teams)
Alcmaria Flames Alkmaar Junioren
Enschede Lions Junioren
GIJS Groningen Junioren
OG Capitals Leeuwarden Junioren
Tilburg Trappers Junioren

De teams spelen een enkele competitie (teams treffen elkaar 2x, eenmaal thuis, eenmaal uit). Het hoogst eindigende team is winnaar van de Juniorencompetitie.

Puntentelling Juniorencompetitie

2 wedstrijdpunten voor het team dat de wedstrijd wint
1 wedstrijdpunt voor beide teams in het geval van een gelijkspel.

Bodychecken is niet toegestaan in de Juniorencompetitie.

Bodycontact (wel toegestaan in competities zonder bodychecken):
Intentie om eerst de puck te spelen en lichamelijk contact is daarvan het gevolg;
Nauwelijks de bedoeling op het lichaam te spelen, terwijl twee spelers in dezelfde richting schaatsen en lichamelijk contact is daarvan het gevolg;
Tegen een tegenstander aanleunen is toegestaan;
Minimaal contact met de boarding is toegestaan;
Het is een speler toegestaan om zijn positie te behouden.

Bodychecking (niet toegestaan in divisies zonder bodychecken):
Een bodycheck wordt gekenmerkt door fysiek contact van een veldspeler met een veldspeler van de tegenstander, waarbij het doel is de tegenstander de puck te ontnemen. Elke veldspeler, die in het bezit is van de puck of deze onder controle heeft, mag gebodycheckt worden onder de voorwaarden:
a) De bodycheck wordt uitgevoerd met heup, lichaam of schouders;
b) Het contact met de tegenstander vindt plaats aan de voor- of zijkant en is niet gericht op hoofd- of nekgebied of op het onderste gedeelte van het lichaam (onder de heup).
Er is geen sprake van een zuivere bodycheck die gericht is op de achterzijde, hoofd of onderste gedeelte van het lichaam van een tegenstander.
Er is geen sprake van een zuivere bodycheck die wordt uitgevoerd met het onderste gedeelte van het lichaam, met de stick of met het hoofd.
Er is geen sprake van een zuivere bodycheck die wordt uitgevoerd op een doelverdediger.

Leeftijdsbepaling Junioren U17 seizoen 2022-2023

a. In de juniorencompetitie U17 mag een onbeperkt aantal junioren uitkomen geboren in 2006 of later (U17 en jonger).

b. In de juniorencompetitie U17 mogen op basis van artikel 19 van het sportreglement doelverdedigers geboren in 2005 (U18) voor dispensatie worden aangemeld. Voordat deze doelverdedigers hun eerste competitiewedstrijd in deze leeftijdscategorie spelen dienen zij te worden aangemeld. De aldus aangemelde doelverdedigers mogen uitkomen in de U17 en hogere competities, waarin zij gezien hun leeftijd speelgerechtigd zijn.

c. In de juniorencompetitie U17 mag op basis van artikel 19 van het sportreglement voor maximaal 3 spelers geboren in 2005 (U18) dispensatie worden aangevraagd. NB: Het aanmelden van een speler geboren in 2005 via het teamregistratieformulier staat gelijk aan het aanvragen van dispensatie.

d. In de juniorencompetitie mogen meisjes/vrouwen geboren in 2004 (U19) uitkomen.

Bepaling ten aanzien van meedoen in andere competities

a. Clubs (leden of contractanten) die ook met andere teams aan andere competities meedoen, moeten de spelers die meedoen aan de juniorencompetitie voor aanvang van de juniorencompetitie aanmelden voor deelname aan die juniorencompetitie

b. Clubs die ook met andere teams aan andere competities meedoen, kunnen na aanvang van de juniorencompetitie extra spelers voor deelname aan de juniorencompetitie aanmelden, mits het spelers betreft die dat seizoen nog niet in een andere competitie uitkwamen.

c. Bij clubs die ook met andere teams aan andere competities meedoen, zijn alleen spelers die zijn aangemeld voor deelname aan de juniorencompetitie speelgerechtigd om in deze juniorencompetitie uit te komen.

d. Bij clubs die ook met andere teams aan andere competities meedoen, zijn spelers die zijn aangemeld voor deelname aan de juniorencompetitie niet gerechtigd om voor andere teams in andere competities uit te komen, met uitzondering van de situatie die in het volgende lid wordt beschreven.

e. Clubs die ook met andere teams aan andere competities meedoen, mogen maximaal drie spelers die zijn aangemeld voor deelname aan de juniorencompetitie ook in andere competities laten uitkomen, mits deze spelers daarvoor voor 1 december 2021 speciaal zijn aangemeld en mits deze spelers in die andere competitie speelgerechtigd zijn op basis van bepalingen die daar gelden.

f. Een speler die op basis van het vorige lid, voor de vierde keer in een andere competitie is uitgekomen, mag niet meer in de juniorencompetitie uitkomen.

NB: Tot 1 december 2022 mogen maximaal drie spelers op basis van lid e. uitkomen in andere competities zonder dat zij daartoe vooraf zijn aangemeld, maar de spelers die dat ook na genoemde datum daadwerkelijk doen, moeten wel voor 1 december 2022 zijn aangemeld.