21 oktober 201623:41

Sterk Flyers aan kop in poule B

Flyers boekt grote zege in Zoetermeer

Een ijzersterk Heerenveen won vrijdagavond met 0-8 in Zoetermeer. Ronald Wurm had drie goals. In de andere wedstrijd in poule B van de bekercompetitie won Hijs thuis met 13-2 van GIJS Groningen.

Winning streak Panters voorbij

Na drie opeenvolgende overwinningen was het vertrouwen bij Zoetermeer Panters groot. Scott van den Elskamp en Mitchell Riedijk keerden terug in de opstelling maar Jurryt Smid was nog steeds afwezig bij Panters. Voor Riedijk was het zijn eerste wedstrijd voor Panters na zijn overstap vanuit Dordrecht.

Heerenveen was in de eerste periode al de dominante ploeg. De Friese verdediging had de gevaarlijke van Panters met Skop, Staps en Borgman goed onder controle. In de veertiende minuut wist Flyers het overwicht te verzilveren. Ronald Wurm opende de score met een harde one-timer. Diezelfde Wurm scoorde vijf minuten later ook de 0-2. Flyers speelde een powerplay goed uit en uiteindelijk werd de vrijstaande Wurm gevonden. Sjoerd Idzenga had een rustige avond. Na bijna acht minuten kreeg de Friese goal zijn eerste echte klus na een schot van Ludek Skop. De enige echte kans voor Zoetermeer viel in de zeventiende minuut. Na een goede combinatie schoot Thomas Borgman de puck naast.

Flyers stoomt door

In de tweede periode gooide Flyers de wedstrijd op slot. Marco Postma scoorde de 0-3. De ervaren aanvaller verraste de Finse goalie Villehart Kuusamo met een hard schot vanaf de zijkant. De Finse goalie van Zoetermeer herstelde zich even later door Wurm af te houden van de 0-4. Wurm snoepte de puck af van Joy Turpijn maar stuitte daarna dus op Kuusamo. Deze redding van Kuusamo mocht niet baten. Lars den Edel maakte de 0-4 en daarmee zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau. Den Edel stond goed gepositioneerd voor het doel en rondde een fraai passje van Marco Postma af. De vijfde Friese treffer van Ronald Wurm was er Ă©Ă©n uit het boekje. Een prachtige aanval met goede combinaties werd door de international afgerond.

Voor de tweede pauze maakte den Edel er nog 0-6 van. Den Edel speelt sinds de wedstrijd in Groningen in de eerste lijn met Marco Postma en Ronald Wurm. De 20-jarige aanvaller keerde dit jaar terug in Heerenveen. Den Edel speelde twee jaar in Eindhoven onder andere voor het NIJA talententeam. Vorig seizoen speelde de geboren Leeuwardenaar in de Amerikaanse jeugdliga WSHL.

Heerenveen op weg naar halve finale

Jorrit Vos nam het stokje over van Sjoerd Idzenga in de derde periode. Vos zag zijn ploeg nog tweemaal scoren. Kevin Nijland en Mark Hoekstra tilden de score naar 0-8. Marco Postma was goed voor vier assists en Aldo van Aalderen kwam tot drie assists

Heerenveen staat nu aan kop in poule B. De ploeg van Mike Nason heeft Ă©Ă©n punt meer dan Zoetermeer en een wedstrijd minder gespeeld.

Den Haag - Groningen

In Den Haag won Hijs ruim van Groningen. Na twee nederlagen won Hijs met ruime cijfers van Groningen. Bijna 1500 toeschouwers zagen Filip Martinec en Raymond van der Schuit driemaal scoren tijdens de 13-2 zege op Gijs. Alan van Bentem had twee goals en vijf assists en broer Stace van Bentem was goed voor twee goals en twee assists.

Voor Groningen scoorden David Bartos en Zahir Hup de doelpunten.