Hijs Doug Rose Knoxville Icebears

7 augustus 201921:02

Door Joep Meijsen

Amerikaanse verdediger Rose versterkt Den Haag

Cairox Hijs Hokij Den Haag heeft met de 25-jarige Amerikaan Doug Rose zijn tweede nieuwe buitenlandse speler vastgelegd. De nieuwkomer geldt als een verdediger die voor aanvallende impulsen kan zorgen.

De nieuwe aanwinst van Hijs Hokij speelde vorig jaar nog voor de Knoxville Ice Bears in de lagere profcompetitie SPHL in de Verenigde Staten. Een jaar eerder maakte hij in die competitie al een kortstondig profdebuut bij Macon Mayhem na vier jaar universiteitsijshockey aan Neumann University en Stevenson University, teams die uitkomen op NCAA III-niveau.

Rose moet in Den Haag de naar Nijmegen vertrokken Jurryd Smid vervangen, vertelt coach Chris Eimers op de website van Den Haag. 'Na het verlies van Jurryt Smid zijn we opzoek gegaan naar een vervanger. Uiteindelijk had het onze prioriteit om ook de verdediging van aanvallende impulsen te voorzien. We zijn dus gaan kijken naar een aanvallende verdediger, Rose voldoet aan dit beeld. Hij is een complete speler die begrijpt wanneer hij in de aanval moet gaan en achterin moet blijven.'

'Goed schaatsen, passen, in hoog tempo spelen en de juiste mentaliteit hebben.'

— Doug Rose

All Star Team

Rose pakte in 60 wedstrijden vorig seizoen bij Knoxville negen goals en 25 assists mee.Hij was daarmee de nummer vier op de topscorerslijst van de club na drie aanvallers. Ice Bears haalde afgelopen jaar de halve finales van de play-offs in de Southern Professional Hockey League. Het leverde hem plaatsen op in het tweede All Star Team van de competitie en het team van de beste nieuwkomers in de SPHL.

Op de website van Den Haag legt Rose zelf uit wat zijn sterke kanten zijn. 'Enkele eigenschappen die de supporters gaan zien bij mij zijn goed schaatsen, passen, in hoog tempo spelen en de juiste mentaliteit hebben.' Den Haag opent het seizoen met de wedstrijd om de Ron Bertelingschaal, die op 21 september wordt gespeeld in De Uithof tegen Ahoud Devils Nijmegen.

Doug Rose is de tweede nieuwe buitenlander in het team van Chris Eimers. Eerder trok de club al doelman Brett Magnus aan.

Lees meer op de site van Cairox Hijs Hokij Den Haag >>>