Flyers krelove close away 1314

5 januari 201422:45

Door Remco

Bekerfinalisten winnen ruim

Tilburg Trappers en Heerenveen Flyers tellen al af richting de bekerfinale. Met nog tien dagen tot de finale, blijven beide ploegen winnen in de competitie. Tilburg versloeg Eindhoven met 9-2 en Heerenveen was met 1-5 te sterk voor Geleen.

Tilburg – Eindhoven

Een bomvol Stappegoor maakte zich op voor een makkelijke overwinning voor de thuisploeg. Des te groter was de verbazing na 44 seconden. Met Bob Teunissen op de strafbank, zette Janis Braks Eindhoven op voorsprong. Ex-Trapper Michael Sterkens mocht vandaag het doel van Eindhoven verdedigen. De Tilburger wist samen met zijn ploeggenoten de 0-1 voorsprong te behouden tot de eerste pauze.

In de tweede periode kwam de thuisploeg op gang en brak Trappers het verzet van de bezoekers. Na tweeënhalve minuut had Tilburg de achterstand omgedraaid in een 2-1 voorsprong, dankzij goals van Diederick Hagemeijer en Jeffrey Melissant. Rond de 33e minuut viel het doek voor Eindhoven. In een tijdsbestek van 38 seconden scoorde Trappers driemaal.

Uiteindelijk liep Tilburg uit naar een ruime 9-2 overwinning. Cas Staps en Ivy van den Heuvel scoorden beiden tweemaal voor Tilburg. Verdediger Janis Braks deed hetzelfde voor Eindhoven.

Geleen – Heerenveen

Geleen won zaterdagavond nog het staartduel van Eindhoven Kemphanen. Thuis tegen Heerenveen begonnen de Limburgers echter dramatisch aan de wedstrijd. De eerste twee schoten aan Friese zijde bleken meteen goed voor een vroege 0-2 voorsprong. Joey Oosterveld en Jade Galbraith zorgden voor de doelpunten. Geleen wist wel snel tegen te scoren via Akim Ramoul.

Toch mocht Heerenveen de kleedkamer opzoeken met een marge van twee goals. Geleen was shorthanded gevaarlijk voor het doel van Martijn Oosterwijk, maar Flyers sloeg toe in de tegenaanval. Nick Kuiper scoorde de 1-3 op aangeven van Tony Demelinne.

Aan het begin van het tweede bedrijf zorgde Heerenveen voor extra zekerheid. Een snelle goal van Andrew Krelove en een benut penalty shot van Brent Janssen tilden de score naar 1-5. Dat bleek ook de eindstand te zijn in Glanerbrook. Heerenveen komt door de zege op zes punten van Den Haag. De Friezen hebben nog drie wedstrijden tegoed, te beginnen woensdagavond thuis tegen Eindhoven Kemphanen.