Hyc steijlen close 1213

11 februari 201412:41

Door Joep Meijsen

Belgisch team voor Belgrado bekend

De Belgische bondscoach Paul Vincent heeft een selectie van 26 spelers samengesteld in de aanloop naar het WK in Belgrado. De Belgen oefenen op 5 april in Turnhout tegen Oranje.

Dat meldt de Belgische bond. Zoals verwacht vormt de selectie van Herentals het hart van de formatie. Maar met Lorenzo Maas, Dennis Swinnen en Junior van Noten zijn ook drie spelers geselecteerd die in Duitsland actief zijn. Ook Bryan Kolodziejczyk van Geleen en Niels Oerlemans en Don Geerts van Eindhoven maken deel uit van de selectie. Kersverse bekerkampioen Luik Bulldogs levert vier spelers.

Het kampioenschap in Belgrado begint op 9 april. Deelnemers zijn Australië, België, Estland, Israël, IJsland en Servië. In de voorbereiding wordt op 5 april geoefend tegen Oranje dat zich op zijn beurt voorbereid op het WK een niveau hoger in Vilnius, Litouwen. Het WK in Belgrado wordt het eerste onder leiding van Paul Vincent.

Goal: Bjorn Steijlen, Neil Bruyninckx, Jean Cornelis

Defense: Jens Engelen, Jordan Paulus, Ben Torremans, Nils Vroemans, Dean Thurura, Ben Boute, Frank Neven, Lorenzo Maas

Forwards: Yente Franssen, Vincent Morgan, Mitch Morgan, Ben Vercammen, Joep Vercammen, Pierre Camelbeeck, Pierre Cornelis, Bryan Kolodziejczyk, Niels Oerlemans, Don Geerts, Boris Kolyasnikov, Maxime Pellegrims, Ben van den Bogaert, Dennis Swinnen, Junior van Noten