19 februari 201723:48

Door Remco

Beneliga Round-up zondag

Het reguliere seizoen van de Beneliga zit erop. Naast de gestaakte wedstrijd in Herentals, waren er overwinningen voor Tilburg Trappers, Antwerpen Phanotms en Eaters Geleen.

Tilburg Trappers Toekomstteam - Silverdome Panters

Zoetermeer kwam in Stappegoor acht seconden voor het einde van de eerste periode nog op voorsprong via Chris Toonen. In de tweede periode scoorde Trappers echter viermaal en besliste daarmee het duel. Jim Gudden, Jasper Nordemann, Ake Klijsen en Don Nichols waren trefzeker. Aan het einde van de periode bepaalde Mick Trimp de eindstand op 4-2. Voor Tilburg zit het seizoen erop en Zoetermeer mag het in de kwartfinale van de play-offs opnemen tegen topfavoriet Heerenveen.

Laco Eaters Limburg - Chiefs Leuven

Geleen mag in de play-offs aantreden tegen regerend kampioen Herentals. In de laatste thuiswedstrijd bleek Geleen met 6-4 te sterk voor Chiefs uit Leuven. De bezoekers stonden na twee periodes nog met 3-4 voor in Glanerbrook. In de derde periode scoorde Lars van Sloun tweemaal en gooide Bob de Pont met een late powerplaygoal de wedstrijd definitief op slot

Antwerpen Phantoms - AHOUD Devils Nijmegen

Tenslotte nog twee ploegen voor wie het Beneliga seizoen erop zit. Antwerpen Phantoms en Nijmegen Devils maakten er een spannende afsluiting van. Nijmegen kwam in de tweede periode sterk terug van een 3-1 achterstand via doelpunten van Peter Vissers en Thomas Stuart-Dant. In de derde periode leek Antwerpen op weg na een zege door een goal van Marek Ziarny in de 53e minuut. Jesse Hendriks schoot echter Nijmegen 26 seconden voor tijd weer langszij: 4-4. Antwerpen pakte uiteindelijk nog de winst na het nemen van penalty shots. Niki de Herdt was verantwoordelijk voor het winnende penalty shot.