WK2013 Ned Teamfoto1

3 december 201312:05

Door Joep Meijsen

Chris Eimers verder als bondscoach

De Nederlandse IJshockeybond heeft een akkoord bereikt met Chris Eimers als bondscoach voor dit jaar. De intentie daarbij is om langer met elkaar door te gaan. Hij komt in februari voor het eerst in actie, als Oranje in eigen land twee oefenwedstrijden speelt tegen Frankrijk in voorbereiding op het WK. Daarvoor is een uitgebreide voorselectie bekendgemaakt.

Dat bevestigt de Nederlandse IJshockeybond tegenover IJshockey.com. Barry Smith, de oud-coach van Tilburg die afgelopen jaar als bondscoach fungeerde, is nog niet helemaal uit beeld. De kans dat hij zijn functie bij het Zweedse MODO kan combineren met een rol bij Oranje is echter niet groot. Eimers was vorig jaar al als assistent betrokken bij het Nederlands team en gaat zijn functie als bondscoach combineren met het coachen van Heerenveen Flyers.

Belangrijkste klus voor Oranje dit seizoen is het WK Division iB in Vilnius, Litouwen dat op 20 april begint. In de aanloop richting dit kampioenschap speelt Nederland vier oefenwedstrijden. Op vrijdag 7 februari neemt Nederland het in eigen land op tegen Frankrijk. Waar die wedstrijd wordt gespeeld is nog niet duidelijk. Een dag later staan beide teams om 20.15 uur opnieuw tegenover elkaar. Die wedstrijd wordt in Eindhoven gespeeld.

In de week voor het WK reist Oranje af naar Groot-Brittannië voor twee interlands. Op zaterdag 12 april wordt in Sheffield gespeeld en een dag later in Coventry. Bondscoach Eimers heeft een uitgebreide voorselectie voor het WK samengesteld. Daarin vallen een aantal namen op.

Zo is Ryan Collier, een voormalige jeugdspeler van Amsterdam die op college-niveau in de VS speelt, geselecteerd voor de defensie. Daarnaast hebben spelers als Olivier Leenders, Joey Oosterveld, Nick Verschuren en Nick de Ruijter een plek gekregen in de voorselectie. Ook de buitenlandse profs Jamie Schaafsma, Mitch Bruijsten en Steve Mason zijn opgenomen in het team, evenals de op college-niveau spelende Nardo Nagtzaam.

Goalies:
Ian Meierdres (Tilburg)
Martijn Oosterwijk (Heerenveen)
Deniz Mollen (Eindhoven)
Edward Noortman (Geleen)
Fabian Schotel (Dordrecht)

Defensie:
Mike Dalhuisen (Bridgeport Sound Tigers)
Ryan Collier (Bowdoin Polar Bears)
Bjorn Willemse (Tilburg)
Mike Overweg (Tilburg)
Joy Turpijn (Dordrecht)
Reinier Staats (Dordrecht)
Jordy van Oorschot (Den Haag)
Jurryt Smid (Den Haag)
Olivier Leenders (Den Haag)
Jeffrey van Iersel (Geleen)
Erik Tummers (Geleen)
Nick de Jong (Heerenveen)
Dax van de Velden (Heerenveen)

Forwards:
Jamie Schaafsma (Allen Americans)
Nardo Nagtzaam (Mercyhurst Lakers)
Steve Mason (Olten)
Mitch Bruijsten (Mississippi Surge)
Kevin Bruijsten (Heerenveen)
Tony Demelinne (Heerenveen)
Levi Houkes (Heerenveen)
Joey Oosterveld (Heerenveen)
Sander Dijkstra (Heerenveen)
Lars van Sloun (Geleen)
Raphael Joly (Den Haag)
Marco Postma (Den Haag)
Jan-Jaap Natte (Den Haag)
Ronald Wurm (Den Haag)
Nick Verschuren (Eindhoven)
Ivy van den Heuvel (Tilburg)
Diederick Hagemeijer (Tilburg)
Mickey Bastings (Tilburg)
Peter van Biezen (Tilburg)
Julian van Lijden (Tilburg)
Nick de Ruijter (Tilburg)
Jeffrey Melissant (Tilburg)
Ritchie van Hulten (Tilburg)