Daniel Sprong (10) maakte op zondag zijn rentree voor de Washington Capitals
Daniel Sprong (10) maakte op zondag zijn rentree voor de Washington Capitals — © Screenshot

17 januari 202121:07

Door Joep Meijsen

Daniel Sprong debuteert bij Washington Capitals

Daniel Sprong is terug in de NHL. De in Amsterdam geboren aanvaller maakte vandaag zijn offici√ęle debuut voor de Washington Capitals.

Sprong verving in de opstelling van de Capitals Conor Sheary. Het was voor Sprong zijn eerste wedstrijd in de NHL in nipt minder dan een jaar. Op 17 januari 2020 speelde hij zijn laatste wedstrijd voor de Anaheim Ducks. Ruim een maand later werd hij door Washington aangetrokken in ruim voor verdediger Christian Djoos.

Tijdens de herstart van de NHL was Sprong weliswaar betrokken, maar kwam hij niet in actie voor de Capitals, die snel uitgespeeld waren. De afgelopen maanden werden er in Washington forse veranderingen doorgevoerd, waaronder het aantrekken van de nieuwe hoofdcoach Peter Laviolette.

Sprong haalde na een kort trainingskamp de selectie, maar zat de eerste twee wedstrijden op de tribune. In de middagwedstrijd in Pittsburgh, waar Sprong zijn NHL-loopbaan is begonnen, stond de geboren Amsterdammer iets meer dan 8 minuten op het ijs, waarin hij een hit noteerde en op -1 uitkwam.

Washington haalde wel een punt uit het duel, maar de club verloor uiteindelijk na penaltyshots van de Penguins. Jake Guentzel scoorde als eerste, waarna Alex Ovechkin de laatste poging om de serie penaltyshots te verlengen zag stranden.