Kemphanen dejong skate 1112

29 augustus 201409:53

Door Joep Meijsen

De Jong terug naar Eindhoven

Verdediger Nick de Jong heeft een contract getekend bij Eindhoven Kemphanen. Het wordt zijn tweede seizoen in de Lichtstad.

De Jong speelde vorig jaar in Heerenveen, waar hij tien goals en dertig assists in 41 wedstrijden voor zijn rekening nam. Hij kon echter geen overeenstemming bereiken met Flyers over een nieuwe overeenkomst, waardoor hij op zoek moest naar een nieuwe club. De Jong trainde eerder deze week al mee tijdens de eerste training van Kemphanen.

Sinds het afhaken van Nijmegen in de Eredivisie heeft De Jong bij Eindhoven, Den Haag en Heerenveen gespeeld. In 2011-12 had hij voor KEmphanen zes goals en negentien assists in 26 wedstrijden. De Jong is ook vanaf het seizoen 2007-08 een vaste keuze in de selectie van Oranje. Vorig jaar speelde hij vijf wedstrijden op het WK in Litouwen, waar hij Ă©Ă©n assist en twee strafminuten op zijn naam bracht.

Met Boet van Gestel, Jeffrey van Iersel, Mike Overweg en Jeff Smith is De Jong de vijfde nieuwkomer in de defensie van Kemphanen. Eindhoven is inmiddels begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen en speelt op zes september in Luik de eerste oefenwedstrijd.