Krefeld Tilburg 29 09 2019 goal

30 september 201908:05

Door Joep Meijsen

DĂ© Maandag: Strijd op vier fronten

Het eerste volledige speelweekeinde van de nieuwe ijshockeyjaargang ligt achter ons. In DĂ© Maandag blikken we uitvoerig terug op de afgelopen dagen met rangen, standen, quotes en nog veel meer.

Zondag

Tilburg Trappers won zondag, met enige moeite, van Krefeld in de Oberliga Nord. Jonne de Bonth scoorde de winnende goal namens Trappers. Nijmegen had het moeilijk in Tilburg, maar won uiteindelijk met 6-7 van de laagvlieger van vorig seizoen in de Beneliga. Heerenveen boekte een uitzege in Geleen. Lees de korte wedstrijdverslagen in onze Sunday Round-up >>>

Foto: Arie Leeuwesteijn

Oberliga Nord

In de Oberliga Nord zijn nu nog vijf ploegen die na twee duels nog ongeslagen zijn. Leipzig is na het eerste speelweekeinde de koploper in de competitie dankzij een doelsaldo van +8. Tilburg staat voorlopig op de vierde plaats van de ranglijst. Essen sluit de ranglijst na het eerste weekeinde.

1. Leipzig 2-6 (+8)
2. Herner EV 2-6 (+6)
3. Hannover Scorpions 2-6 (+4)
4. Tilburg 2-6 (+3)
5. Rostock 2-6 (+3)
-----
10. Erfurt 2-0 (-5)
11. Duisburg 2-0 (-7)
12. Essen 2-0 (-8)

Topscorers

Zes spelers verzamelden in de eerste twee wedstrijden vijf punten. De nieuwe import van Essen, Peter Leblanc, heeft 3 goals en 2 assists, Björn Bombis was direct alweer trefzeker voor Scorpions met dezelfde statistieken. André Huebscher (Essen), Anthony Calabrese (Herne), Léon Fern (Scorpions) en Florian Eichelkraut (Leipzig) zijn de andere spelers. Met twee goals en een assist is Reno de hondt op de 16e plaats de hoogstgeplaatste Trappers-speler op de topscorerslijst.

Max Hermens

In Brabants Dagblad vertelt aanvaller Max Hermens van Tilburg Trappers dat zijn ploeg de tegenstander mogelijk wat heeft onderschat. In de eerste pauze werd de zaak rechtgezet. ',We hebben elkaar even de waarheid gezegd. Vorig jaar hadden we veel moeite met Berlijn, toen een laagvlieger. Ze verloren van iedereen, maar tegen ons pakten ze punten. Dat werd in de rust even aangehaald.'

Beker van Nederland

In de Nederlandse beker hebben Heerenveen en Nijmegen de volle buit na twee speelrondes. Den Haag is de andere ongeslagen ploeg, maar kwam dit weekeinde slechts Ă©Ă©n keer in actie. Geleen en Zoetermeer verloren beide duels afgelopen weekend en staan daarmee onderaan de ranglijst. De top vier van deze competitie plaatst zich voor de halve finales van de beker.

1. Nijmegen 2-6 (+5)
2. Heerenveen 2-6 (+5)
3. Den Haag 1-3 (+3)
4. Tilburg 1-0 (-1)
5. Geleen 2-0 (-5)
6. Zoetermeer 2-0 (-7)

België

Ook in België is de bekercompetitie begonnen. Luik kwam als enige ploeg twee keer in actie en won met 1-6 bij Mechelen en verloor met 0-4 van Herentals. Leuven was met 5-1 te sterk voor Antwerpen. Leuven is daarmee op dit moment de lijstaanvoerder.

1. Leuven 1-3 (+4)
2. Herentals 1-3 (+4)
3. Luik 2-3 (+1)
4. Antwerpen 1-0 (-4)
5. Mechelen 1-0 (-5)

Inter Region Cup

In de nieuwe Inter Region Cup stond ook de eerste ontmoeting op het programma dit weekeinde. Dinslaken Kobras kwam op bezoek in Herentals en won in een doelpuntrijk duel in overtime met 5-6. Daarmee is Dinslaken de koploper in de competitie met twaalf teams, gevolgd door Herentals met Ă©Ă©n punt. De andere tien ploegen kwamen nog niet in actie. Komende vrijdag komt Herforder EV op bezoek in Nijmegen voor de volgende wedstrijd in deze competitie.