AL TIL Hs C 20191122 104

25 november 201907:30

Door Joep Meijsen

Dé Maandag: Trappers handhaaft marge

In Dé Maandag blikken we terug op de actie van een weekeinde waarin Trappers zijn marge aan kop in de Oberliga Nord handhaafde, Geleen in eigen huis won van Den Haag, Nijmegen niet afreisde naar Dinslaken voor de Inter Region Cup, Eindhoven in de Eerste Divisie een puntje verspeelde en zowel Mike Dalhuisen als Nardo Nagtzaam bijdragen leverden aan de winst van hun teams in het buitenland.

Oberliga I

Tilburg Trappers won zondagavond de wedstrijd in Hannover tegen de Indians door in de slotminuut het winnende doelpunt te scoren. Danny Stempher verzorgde de beslissing in de ontmoeting. Hierdoor staat Tilburg nu met 43 punten uit 17 wedstrijden bovenaan de ranglijst in de Oberliga Nord, met nog altijd een marge van drie punten op Herne.

Lees hier meer over de wedstrijden van zondag >>>

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn

Oberliga II

Halle won de uitwedstrijd bij Duisburg met 1-5 en klimt daarmee naar de vijfde plaats van de ranglijst met 29 punten. Hannover Scorpions verloor voor de tweede keer dit weekeinde en liet zien dat het lek nog altijd niet boven is. Dit gebeurde met 3-5 tegen Leipzig, dat zich daarmee op de vierde plaats handhaaft. Hamburg Crocodiles won in eigen huis met 6-3 van Rostock en heeft met 31 uit 17 vooralsnog de derde plek op de ranglijst. Het Essen van Larry Suarez leed een 5-7 verlies tegen Erfurt, dat hiermee dichterbij de middenmoot komt. Herner EV tenslotte won in de middag al met 2-9 van Krefeld en blijft hiermee op drie punten van Tilburg de nummer drie.

Oberliga III

Het is langzamerhand tijd om een eerste blik te werpen op het play-off-plaatje in de Oberliga Nord. De eerste zes ploegen plaatsen zich direct voor de play-offs, de nummers zeven tot en met tien spelen een pre-play-off en de nummer laatst degradeert. Tilburg, Herne, Hamburg, Leipzig, Halle en Duisburg staan op de play-off-plaatsen. Hannover Scorpions staat op vijf punten achterstand op de Füchse op de 7e plaats. Hannover Indians is acht, Essen negen en Rostock tien. Krefeld heeft pas vijf punten en staat onderaan. Erfurt is de ploeg die op de elfde plaats staat met één punt achterstand op Rostock en een plek in de pre-play-offs.

Beneleague I

Slechts één wedstrijd in de Beneliga gisteren. Thuis won Geleen met 6=2 van Den Haag. Eaters komt hierdoor op 7 punten uit vier wedstrijden, gelijk met nummer drie Nijmegen en met minder verliespunten dan de nummer twee Den Haag. Het aantal gespeelde wedstrijden verschilt echter enorm. Zoetermeer en Mechelen kwamen pas twee keer in actie, Heerenveen en Den Haag al vijf keer.

Lees hier meer over de wedstrijd van zondag >>>

Beneleague II

Heerenveen gaat riant aan kop met 15 uit vijf, Den Haag volt op zes punten en Nijmegen en Geleen op 8 punten, maar met een wedstrijd minder gespeeld. Daaronder staat Herentals met 6 uit pas drie wedstrijden. Onderaan hebben Tilburg (4 wedstrijden) en Mechelen (2 wedstrijden) nog nul punten. Luik haalde uit drie wedstrijden pas twee punten terwijl Zoetermeer en Antwerpen beiden op drie punten zitten. Panters kwam pas twee keer in actie, Antwerpen drie keer. Leuven tenslotte staat met 5 uit 3 op de zesde plaats.

Inter Region Cup

Eén wedstrijd had er gespeeld moeten worden in de Inter Region Cup. Nijmegen zou zondag op bezoek gaan bij Dinslaken. Dat gebeurde echter niet omdat Nijmegen volgens eigen opgave slechts over zes veldspelers en één goalie beschikte als gevolg van langdurige blessures en een aantal door griep getroffen spelers.

Eerste Divisie

In de Eerste Divisie was er puntverlies voor Eindhoven Kemphanen. Tegen Nijmegen liet de ploeg voor de tweede keer dit seizoen een punt liggen. Na een lange serie penaltyshots trok Kemphanen toch aan het langste eind na een slotfase van de wedstrijd met drie goals in de slotminuut. Yeti's zetten hun prima seizoen door met een 3-1 zege op Den Bosch. Leeuwarden en Groningen speelden een spannende wedstrijd die uiteindelijk met 6-5 in overtime werd gewonnen door de Friezen. Verder waren er nog zeges voor Tilburg, Dordrecht en Heerenveen.

Super Sunday

Zondag werden er drie jeugdbekers verdeeld. Den Haag won de cups bij de U12 en U14, terwijl Den Bosch de winnende club was bij de U16. Later vandaag blikken we uitvoerig terug op een fijne dag met top-jeugdijshockey. Nu kan de liveblog nog worden nagelezen, met veel foto's.

Lees hier de liveblog van Super Sunday >>>

Mike Dalhuisen

Dukla Michalovsce won in eigen huis met 3-1 van Banska Bystrica en Mike Dalhuisen leverde hier met een powerplaygoal een bijdrage aan. De geboren Nijmegenaar opende vroeg in de derde periode de score in het duel. Bystryca staat op de derde plaats in de liga die door Slovan Bratislava en Kosice wordt gedomineerd. Dukla staat nu zevende in de dertien teams tellende competitie. Voor Dalhuisen was het zijn vierde goal van het seizoen.

Nardo Nagtzaam

Nardo Nagtzaam verzorgde drie assists in de 7-5 zege van Peiting thuis tegen Starbulls Rosenheim. Door de zege klimt Peiting naar de derde plaats van de ranglijst in de Oberliga Süd. Met 32 punten in 18 wedstrijden is Nagtzaam de nummer drie op de topscorerslijst in de zuidelijke divisie op het derde niveau in Duitsland.