47134598542 d971a9641c k

3 mei 201906:43

Door Joep Meijsen

Dean Versteeg van Tigers naar Panters

Jeugdinternational Dean Versteeg speelt komend seizoen voor Zoetermeer in de Beneliga. Afgelopen jaar kwam hij uit voor Amsterdam.

De 17-jarige Dean Versteeg was bij Amsterdam in de Beneliga goed voor twee goals en tien assists in 22 wedstrijden in de Beneliga. Hij liep daarbij tegen nul strafminuten op. Versteeg speelde afgelopen jaar ook zijn tweede wereldkampioenschap met het U18-team van Oranje, waar hij twee keer doel trof en een assist noteerde in vijf wedstrijden.

Dean Versteeg is de zoon van oud-international Frank Versteeg, die de afgelopen twee jaar in de bank stond als hoofdcoach bij Amsterdam. Die club maakte recent bekend dat de ploeg komend jaar vanuit de Eerste Divisie gaat bouwen aan een nieuwe ploeg voor de Beneliga. Talent Björg Borgman maakte de overstap vanuit Amsterdam naar Den Haag.

Versteeg is de tweede nieuwkomer bij Zoetermeer Panters, dat komend jaar onder leiding staat van Alex Andjelic. Eerder stapte Cas Neuman over vanuit Den Haag. Ook verlengde Dusan Kmec zijn contract.

Foto: Robert Bos