Eaters vs Hijs 171113

17 november 201323:40

Den Haag en Tilburg pakken winst

Den Haag haalde zondagavond in Geleen de dubbele cijfers. Tilburg Trappers werkte in de tweede periode in Herentals een achterstand weg om de zegereeks verder uit te breiden.

Geleen speelde vrijdagavond een verrassende wedstrijd in Tilburg, maar kon zondagavond voor eigen publiek geen soortgelijke vuist maken tegen een makkelijk scorend Den Haag. De regerende landskampioen liep al in de eerste periode uit naar een 0-4 voorsprong en voegde daar in het restant van de wedstrijd nog zeven goals aan toe.

Ronald Wurm, Jordy van Oorschot en Mark Soares hadden ieder twee goals namens het team van Dave Hyrsky. Daarnaast troffen ook Raphael Joly, Gregg Collins, Marco Postma, Jan-Jaap Natte en Alan van Bentem doel. Geleen scoorde twee keer in de tweede periode. Erik Tummers en Dave van Mol namen die treffers voor hun rekening.

Veel spannender was het in Herentals, waar bijna vijfhonderd toeschouwers de thuisploeg lange tijd op voorsprong zagen staan. Onder meer door twee treffers van Mickey Bastings greep Trappers echter toch het voordeel. Trappers kwam al vroeg op voorsprong via Aaron Lee, maar Ben Vercammen en Vincent Morgan zorgden ervoor dat Herentals het initiatief in de wedstrijd overnam.

Via de dit seizoen bijzonder productieve Peter van Biezen kwam Tilburg tijdens een powerplay weer op gelijke hoogte, al was dit maar van korte duur. Minder dan een minuut na de goal van Van Biezen was het Mitch Morgan die Herentals opnieuw op voorsprong zette, 3-2. Enkele opstootjes zorgden daarna voor wat extra vuur in de wedstrijd.

De tweede periode was voor Trappers. Met twee goals in iets meer dan een minuut spelen trok de Brabantse formatie de zege naar zich toe. Eerst was het Mickey Bastings die Trappers opnieuw langszij bracht, vervolgens zette Mike Overweg zijn team op voorsprong. Enkele minuten later zorgde Bastings met zijn tweede goal voor een veiligere marge.

Een doelpuntloze derde periode zorgde er daarna voor dat Tilburg de ongeslagen reeks met weer een wedstrijd uitbreidde.