Flyers visser close 1011

23 november 201218:40

Door Joep Meijsen

Den Haag hengelt Visser binnen

Hijs den Haag heeft Jamie Visser aangetrokken. De Nederlandse Canadees voegt zich rond het einde van de maand bij de selectie van de regerende bekerkampioen.

Dat meldt Andre Janssen namens de Haagse ijshockeyclub. Visser speelde vorig seizoen nog voor Friesland Flyers Heerenveen, waar hij goed was voor twaalf goals en 36 assists in 38 wedstrijden. De uit Mississauga afkomstige speler kan als forward en als defense uit de voeten en telt gewoon als Nederlander. Dat laatste is belangrijk, omdat Den Haag al het maximale aantal imports onder contract heeft.

De 33-jarige Visser debuteerde in 2002 in Nederland bij Flyers en speelde sindsdien onafgebroken in de Nederlandse competitie. Behalve in Heerenveen was Visser ook enkele jaren actief voor Geleen. Ook speelde hij twee wereldkampioenschappen namens Oranje. Afgelopen jaar werd hij gezien als een mogelijke defensieve versterking voor het Nederlands team.

Den Haag was al enige tijd op zoek naar versterking van de selectie. Coach Alexander Selivanov heeft een goede, maar krappe selectie. Dat bleek afgelopen weekeinde toen de ploeg door blessures maar elf veldspelers in het team had. Den Haag is op dit moment koploper in de eredivisie.

Delen