Devils bruijsten stare 200910

17 januari 201000:00

Devils blijft maar winnen

Nijmegen Devils is intussen ruim twee maanden ongeslagen. De ploeg van Chris Eimers won op zondag uit in Eindhoven. Tilburg wist de uitwedstrijd in Geleen om te zetten in winst en staat daardoor een stuk vaster op de tweede plaats.

Eindhoven Kemphanen - Nijmegen Devils
De cijfers zien er op het moment bijzonder florissant uit voor Nijmegen. Devils heeft sinds 14 november geen wedstrijd meer verloren. Dat gebeurde toen in overtime in Heerenveen. Dat betekent dat we zelfs terug moeten naar 30 oktober om een wedstrijd te vinden waarin Nijmegen niet minimaal een punt pakte.

De ploeg heeft bovendien de meeste goals voor en de minste treffers tegen in de eredivisie. Tenslotte levert de club ook nog eens de helft van de topzes van de topscorerslijst, inclusief de topscorer zelf. Deze Phil Aucoin ontbrak vanwege een blessure echter op het appél in Eindhoven. Hij raakte afgelopen vrijdag geblesseerd in de wedstrijd tegen Amsterdam.

Devils had in Eindhoven niet veel tijd nodig om het initiatief te grijpen in de wedstrijd. Al in de tweede minuut opent Doug Orr de score met zijn 25e goal van het seizoen. Het was een periode met veel straffen, inclusief een forse voor Rob Dmytruk wegens buttending. De verdediger van Eindhoven werd door scheidsrechter Hengst naar de kleedkamer gestuurd.

Het duurde tot halverwege de wedstrijd voor er weer werd gescoord. Kevin Bruijsten, die later deze maand zijn 23e verjaardag viert, toonde jaren geleden rond zijn debuut in de eredivisie al aan een neusje voor doelpunten te hebben. Na omzwervingen die hem naar Heerenveen, Amsterdam en Essen voerden, is de international terug in Nijmegen en bezig aan zijn statistisch beste seizoen.

Tyler Hilbert bracht enkele minuten na de treffer van Bruijsten de spanning nog terug in de wedstrijd, maar vroeg in de derde periode was het weer Bruijsten, met zijn 21e goal van het seizoen die de wedstrijd in het slot gooide.

Geleen Eaters - Tilburg Trappers
Wedstrijden tussen Geleen en Tilburg waren tot nu toe dit seizoen beladen ontmoetingen. De editie van dit weekeinde verliep echter gelukkig zonder vervelende incidenten, al zal men in Geleen niet blij zijn met het feit dat Trappers er met de punten vandoor ging en daarmee de tweede plaats op de ranglijst vasthield.

Dat had Tilburg te danken aan twee treffers in de laatste tien minuten. Met nog acht minuten te spelen scoorde Stanislav Nazarov de gelijkmakende 3-3 en in de voorlaatste minuut sloeg Daryl Bat zijn slag met de game-winning goal, de vierde alweer dit seizoen voor de aalvlugge aanvaller.

Het was verder een spannende, gelijkopgaande wedstrijd met een hoge amusementswaarde, waarbij het muntje net zo goed de andere kant op had kunnen vallen. Het duurde daarbij tot de eerste minuut van de tweede periode voordat de score werd geopend. Trappers was vlak voor de pauze tegen een straf voor too many man on the ice opgelopen, maar het was Liebenow die shorthanded raakschoot namens Trappers.

Lang duurde die voorsprong niet. Kay Gielen maakte iets meer dan een minuut later alweer gelijk. Twee minuten later herhaalde dat spelletje zich. Via Marcel Kars kwam Tilburg in de powerplay op voorsprong om amper een minuut later via David Burgess alweer de gelijkmaker te incasseren.

Dat betekende dat de wedstrijd in de slotperiode moest worden beslist. Het was uitgerekend Erik Tummers die Eaters eerst nog op voorsprong bracht met een powerplaygoal, maar de treffers van Nazarov en Bat zorgden ervoor dat het Tilburg was dat de volle buit binnenhaalde.
Daarmee heeft Tilburg een gaatje geslagen met de achtervolgers op de ranglijst. De voorsprong op Geleen bedraagt nu vier punten, terwijl Heerenveen op vijf punten staat. De Friezen hebben echter nog een wedstrijd te goed. De achterstand op Nijmegen bedraagt negen punten, waarbij Devils nog twee wedstrijden te goed hebben.

Komend weekeinde mag Tilburg op bezoek in Nijmegen. Voor die tijd heeft Geleen echter een belangrijkere afspraak. De bekerfinale in Eindhoven komende woensdag.