Devils gerritsen skate 200910

14 februari 201000:00

Devils haalt thuisvoordeel

Nijmegen Devils stelde zondag als eerste club het thuisvoordeel veilig voor de halve finales van de play-offs. De ploeg van Chris Eimers won van Amsterdam en kan nu niet meer door twee teams achterhaald worden.

Voor de eerste plaats op de ranglijst heeft Devils nog wat punten nodig, maar de voorsprong op de ranglijst op nummer twee Tilburg bedraagt zeven punten en op de nummer drie Geleen negen punten. Die laatste ploeg kan nog hooguit in punten gelijk komen met Nijmegen, maar in de competitie behaalde Devils al vijf punten tegen Geleen, dat zelf nog op hooguit vier punten kan komen als de laatste wedstrijd tussen de beide teams door de Limburgers wordt gewonnen.

Erg makkelijk ging het overigens voor Devils niet in Amsterdam. De Tijgers hadden zelfs een beetje pech dat de aanvang van het Chinese jaar van de Tijger niet kon worden gevierd met een stuntje tegen de koploper. Pas in het laatste kwartier nam Nijmegen definitief afstand van de ploeg die aan zijn laatste wedstrijden van het jaar bezig is.

Devils greep vroeg het initiatief in de wedstrijd. Brad Smulders en Jason Baclig scoorden binnen een halve minuut van elkaar. Het was echter ex-Devil Jurryt Smid die vijf minuten later voor de aansluitingstreffer zorgde. Na een doelpuntloze tweede periode werd een straf wegens delaying the game Nijmegen fataal. Doug Orr mocht naar de strafbank en de vorig jaar bij Nijmegen begonnen Kent Merriam scoorde de gelijkmaker.

Daarna stelde Devils met twee snelle goals orde op zaken. Tobias Kathan mocht naar de strafbank en Timothy Gerritsen rondde het af. Veertig seconden later converteerde Marco Postma een penaltyshot, terwijl Phil Aucoin nog een shorthanded goal scoorde om de score uit te bouwen naar 2-5.