Flyers vs devils 090110

10 januari 201000:00

Devils wint thriller in Thialf

Nijmegen Devils heeft zijn positie aan de kop van de ranglijst versterkt met een krappe zege in Thialf. Jason Baclig had twee goals en een assist voor de Nijmeegse ploeg.

Het was lang spannend in de topper tussen de nummers Ă©Ă©n en twee uit de Nederlandse competitie. Flyers kwam op voorsprong, Devils greep daarna het initiatief, pakte verschillende keren een voordeel van twee treffers, maar zag Heerenveen telkens weer in de buurt komen. De Friezen slaagden er echter nooit meer in om langszij te komen, waardoor Devils met de punten in de bus terug naar Nijmegen konden vertrekken.

Het was wellicht passend dat de teruggekeerde Tommy Speel zijn eerste treffer van het seizoen scoorde in een wedstrijd tegen Nijmegen, de ploeg waarmee hij vrijwel al zijn successen vierde. In de derde periode bracht de frèle forward zijn ploeg nog een laatste keer tot op één goal van Nijmegen. Het was de eerste goal voor Speel sinds 2003.

Flyers kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Michael Nason. In enkele minuten tijd zette Devils dat echter dankzij treffers van Jeff Smith en Phil Aucoin om in een voorsprong. De recent tot speler van de maand uitgeroepen Nick Deschenes maakte er na een kwartier spelen zelfs 3-1 van, zodat Devils met een redelijke marge de eerste pauze in kon gaan.

Flyers herpakte zich in de tweede en derde periode, waardoor zich een spannend en aantrekkelijk duel ontspon. Daarbij was het zo dat Flyers de voorsprong van Devils tot twee keer toe verkleinde tot Ă©Ă©n goal om vervolgens te zien dat Nijmegen binnen twee minuten de marge weer herstelde. Alleen op de treffer van Speel tien minuten voor tijd had Nijmegen niet zo'n antwoord, maar dat was uiteindelijk ook niet nodig.

Jamie Visser en Jason Baclig wisselden in de tweede periode treffers uit. In de derde deden Aaron Wilson en wederom Baclig dat. Deze laatste goal bleek uiteindelijk de winnende in Thialf. Devils zal de overwinning als een klein stukje genoegdoening zien na de boosheid over de afgelasting van de wedstrijd in Nijmegen vorige week zaterdag.

Door de zege staat Devils nu zes punten los aan kop met twee wedstrijden minder gespeeld dan de meeste andere teams in de competitie. Flyers verloor zaterdagavond de tweede plaats in de competitie. Door het verlies tegen Nijmegen werd de Friese eredivisionist op de ranglijst gepasseerd door Tilburg, dat nu twee punten meer heeft.