1932 1479

10 maart 201922:53

Door Joep Meijsen

Drie van de vier halve finalisten bekend

Drie van de vier halve finalisten in de play-offs van de Beneliga zijn bekend. Herentals won zondagavond de uitwedstrijd in Leuven om zich als derde ploeg te plaatsen.

In het duel in Leuven pakte Kevin van Looveren een shutout en kwamen Preston Shupe en Jacques de Ceuster tot scoren voor een 0-2 overwinning voor Era Renomar Hyc Herentals. De ploeg van Jeffrey van Iersel krijgt pas dinsdagavond duidelijkheid over de tegenstander in de halve finales. Geleen wist zondagavond op spectaculaire wijze te winnen in Nijmegen om een derde duel af te dwingen in die serie. De winnaar van dat duel komende dinsdag is de tegenstander van Herentals in de halve finales van de play-offs.

Op zaterdagavond had Heerenveen zich al als eerste geplaatst voor de halve finales door ook het tweede duel tegen Zoetermeer naar zich toe te trekken. Luik won zondagavond in de Uithof om zich te plaatsen voor die halve finale. De speeldata voor de eerste wedstrijd in de halve finale tussen Heerenveen en Luik worden spoedig bekendgemaakt. Heerenveen heeft als nummer één in de reguliere competitie het thuisvoordeel.

Alleen in de serie tussen Geleen en Nijmegen is dus een derde duel nodig. Wie er ook doorgaat, Herentals heeft het thuisvoordeel in die serie.

Foto: Paul Nicolaassen (IJshockeyfoto.nl)