44443233590 06dad3cf04 k

10 maart 201901:02

Flyers als eerste naar halve finales

Heerenveen heeft zich zaterdagavond als eerste club in de Beneliga geplaatst voor de halve finales van de play-offs. Flyers won het tweede duel in de serie met Zoetermeer met 2-4.

De wedstrijd vrijdag tussen deze twee teams was weinig opwindend. Heerenveen kwam al vroeg op voorsprong en liep uiteindelijk uit naar dubbele cijfers. Voor zevenhonderd toeschouwers werd het in Silverdome een stuk spannender. Na twee periodes stond het pas 2-3 in het voordeel van Heerenveen en daarmee weerde Panters zich een stuk kraniger dan in Thialf.

Zoetermeer kwam zelfs vroeg in het duel op voorsprong. Erik Brand scoorde na anderhalve minuut spelen de eerste treffer van de ontmoeing. Zoetermeer mocht ruim een kwartier genieten van de voorsprong alvorens Adam Bezak voor de gelijkmaker zorgde. Ronald Wurm, vrijdag al goed voor drie goals, zette Heerenveen halverwege de wedstrijd voor het eerst op voorsprong, maar dat werd vijf minuten later weer teniet gedaan door een goal van Michiel van der Spek.

Die goal bleek echter de laatste te zijn voor Zoetermeer in deze jaargang. Panters wist zich op het nippertje te plaatsen voor de play-offs, maar strandt in de kwartfinales tegen de nummer Ă©Ă©n van de reguliere competitie. Met zijn tweede goal van de wedstrijd zorgde kort na de gelijkmaker van Van der Spek voor het winnende doelpunt in het duel.

Zoetermeer hield daarna lange tijd zicht op de gelijkmaker, maar twee minuten voor het einde van het duel was het Tony Demelinne die de wedstrijd definitief in het slot gooide en zijn ploeg daarmee plaatsing voor de halve finales van de Beneliga-play-offs bezorgde.

Archieffoto: Robert Bos